hrvat odlazi iz kluba

Ivan Rakitić bi mogao postati jedan od boljih poslova Barcelone; Katalonci prodaju hrvatskog reprezentativca za respektabilnu sumu

02.04.2020 u 10:18

Bionic
Reading

Barcelona se nada da će Ivana Rakitića prodati za 20-ak milijuna eura za koliko ga je i kupila od Seville prije šest godina

Ivan Rakitić malo ide iz Barcelone, malo u njoj ostaje do kraja karijere. Iako je 32-godišnji hrvatski reprezentativac u nekoliko navrata rekao da nema kluba u kojem bi radije igrao od Barce, španjolski mediji ga sve češće sele po Europi. Nogomet je stao zbog koronavirusa, ali nisu i glasine o Raketinom odlasku.

Ta priča zakuhala se još prošlog ljeta, a aktualizirana su i ove zime nakon što je Hrvat polusezonu proveo u teškoj borbi za minute pored Frenkieja de Jonga. Ipak, do transfera nije došlo i Raketa je ostao uz bok Lionelu Messiju. Naravno da je sada teško bilo što prognozirati zbog situacije s koronavirusom, a posebno je nezahvalno nagađati kolike bi plaće i odštete mogle biti nakon što pandemija prođe, ali španjolski mediji tvrde kako je 'slučaj Rakitić' ponovno otvoren.

Rakitiću ugovor s Barcelonom vrijedi do ljeta 2021. godine i ako ga želi prodati ovo ljeto će biti idealan trenutak. Marca piše kako bi to bio sjajan posao Barcelone jer bi hrvatskog reprezentativca mogli prodati za jednako za koliko su ga i doveli iz Seville još na ljeto 2014. godine. Raketa je od tada za Barcu odigrao 299 utakmica i zabio 34 gola, te upisao 41 asistenciju, a sada bi ga mogli prodati za istih onih 20-ak milijuna eura za koje je i došao.

'Na Camp Nou su uvjereni da za Rakitića mogu dobiti 20-ak milijuna eura ili barem ući u neku razmjenu igrača s nekim od zainteresiranih klubova iz Španjolske, Italije, Francuske ili Engleske. Ako Hrvat stvarno ode za isti novac za koji je i doveden u Barcelonu, to će se u klubu smatrati odličnim poslom', pišu novinari Marce.

Raketa je s Barcelonom osvojio 13 trofeja, a najsjajnije sjaji onaj Lige prvaka u sezoni 2014/2015. Zainteresiranih za njega ne nedostaje, a samo se čeka prijelazni rok da vidimo gdje će nastaviti karijeru.