SVAKA ČAST

Ivan Perišić ulovio Eduarda koji je taj trenutak vidio uživo, a napravio je nešto što nije dosad uspjelo niti jednom hrvatskom igraču

Bionic
Reading

Ivan Perišić zabio je pogodak za 1:1 u utakmici drugog kola Europskog prvenstva protiv Češke te je dostigao Eduarda

Ofenzivac Intera u 47. minuti utakmice sjurio se po lijevoj strani i neobranjivo pogodio suprotni kut. Sjajan gol koji je u tome trenutku Hrvatskoj donio izjednačenje, a Perišića stavio uz bok Eduardu.

Naime, Perišiću je ovo bio 29. gol u najdražem dresu (103 utakmice), a toliko je za hrvatsku nacionalnu vrstu poentirao i Eduardo (64 utakmice).

Sada su njih dvojica na diobi trećeg mjesta vječite ljestvice strijelaca. Na drugom mjestu je Mario Mandžukić s 33 pogotka i on je itekako uhvatljiv za Perišića, dok je na vrhu uvjerljivo Davor Šuker sa 45 golova.

Inače, na tribinama Hampden Parka bio je Eduardo koji je tako uživo mogao vidjeti kako ga dostiže Perišić.

Dodajmo, kako je Perišić i u sjajnom nizu, nije propustio zadnjih 27 utakmica Vatrenih, a jedino je po tome od njega bolji Vedran Ćorluka koji je nastupio u čak 34 susreta zaredom koje je imala Hrvatska.

Isto tako ovo je četvrto veliko natjecanje na kojemje Perišić strijelac, nakon SP 2014., EP 2016. i SP 2018. Prvi hrvatski nogometaš koje je to uspjelo.

  • +69
Hrvatska - Češka, 2. kolo, Euro 2021. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL