SVI ŽELE HRVATA

Ivan Perišić u tajnosti dogovorio transfer u Barcu; Mourinho ne odustaje!

09.01.2017 u 15:04

Bionic
Reading

Trener Manchester Uniteda Jose Mourinho poznat je po tome kako cijeni hrvatske nogometaše pa tako na listi želja ima i napadača talijanskog Intera Ivana Perišića koji igra u životnoj formi. No navodno je Perišić u tajnosti već sve dogovorio s čelnim ljudima Barcelone kojoj je navodno već dao obećanje

Poznato je kako je Luka Modrić doveden u Real Madrid isključivo zato što je bio velika želja karizmatičnog portugalskog trenera Josea Mourinha. Također je poznato kako je Mourinho pokušao dovesti u Chelsea Marija Mandžukića, a sada je visoko na listi želja, kada su u pitanju pojačanja u zimskom prijelaznom roku, Ivan Perišić koji je u prošlom kolu Serie A oduševio svojom izvedbom.

Temperamentni Dalmatinac zabio je oba gola u pobjedi 2:1 protiv Udinesea, a svih se dojmio pobjednički gol glavom nakon sjajnog skoka čime je još jednom potvrdio da igra u životnoj formi.

'Zabio sam dva gola. Ma najvažnije je da smo pobijedili. Stvarno je nevažno tko zabija', skroman je nakon utakmice bio standardni hrvatski reprezentativac.

Tako se veliki Manchester United uključio u tzv. utrku za 27-godišnjim Perišićem, za kojeg su u posljednje vrijeme interes pokazali Liverpool, Everton, Tottenham i PSG. No kako doznajemo za Perišića, interes pokazala i Barcelona koja ga je odlučila dovesti i prema izvoru dobro upućenih katalonskih novinara - koji su u stalnom kontaktu s menadžerima - dogovor je već postignut. I to u tajnosti! Nema sumnje kako bi Perišiću imponiralo da zaigra uz ponajboljeg igrača na svijetu Lionela Messija i pitanje je može li planove Barceloni pokvariti Jose Mourinho koji u tom klubu, u kojem je davno radio, još uvijek ima svoje ljude. Ukratko, Mourinho neće samo tako odustati.

Kako pišu engleski mediji, Mourinho je rekao 'kako se divi taktičkoj fleksibilnošću koju posjeduje Perišić' pa je stoga za očekivati kako će Inter uskoro dobiti službenu ponudu.

No talijanski list Corriere dello Sport doznaje kako u Interu neće razmatrati ponude za Perišića te 'kako u ljeto planiraju s njime produljiti ugovor' iako ga stari ugovor veže za Inter do ljeta 2020. godine, a prema pisanju talijanskih medija, godišnja plaća trenutačno mu iznosi tri milijuna eura. Kako stvari stoje, novi ugovor Perišić neće potpisati.

Prema transfermarktu trenutačna Perišićeva vrijednost iznosi 25 milijuna eura, ali ako se u igru s konkretnim ponudama agresivniji uključe moćni klubovi kao što su Manchester United, Liverpool, Everton, Tottenham ili PSG, nema sumnje kako bi ponuda mogla oboriti s nogu čelne ljude Intera. S bonusima, koje Perišić može ostvariti u budućem klubu (broj nastupa, golovi, trofeji…) odšteta bi se lako mogla popeti na 40 milijuna eura.

Barca će novac za Perišića naći puno lakše nego što su mislili jer bi im na račun moglo sjesti čak 50 milijuna eura za Ivana Rakitića koji u zadnje vrijeme nije u prvom planu kod trenera Luisa Enriquea. Navodno je razlog novi ugovor koji naš nogometaš još nije potpisao i po kojem, kako pišu španjolski mediji, traži povišicu. U međuvremenu je za Rakitića stigla nemoralna ponuda iz Manchester Cityja koji je navodno spreman izdvojiti spomenutih 50 milijuna eura za hrvatskog reprezentativca. Poznato je od prije kako Pep Guardiola iznimno poštuje Rakitića pa je stoga taj transfer vrlo izgledan. Tako bi se moglo dogoditi da Barcu napusti jedan Hrvat, a stigne drugi.

U Barci bi prometno moglo bi i u ljeto kada se očekuje i posao stoljeća u kojem bi Brazilac Neymar vrlo lako mogao biti prodan za odštetu od 150 milijuna eura u francuski PSG. Cijeli posao navodno je već dogovoren, ali tek će biti finaliziran u ljeto kada završi sezone. Dotad se puno toga još može dogoditi, ali je isto tako jasno kako Neymqar u Barci igra 'više za sebe nego za momčad' što Messiju nikako ne odgovara. To je vjerojatno i razlog što se sve više govori o Neymarovoj prodaji u PSG.