PETAK - 15 SATI

Ivan Perišić jedva čeka utakmicu u svojem Omišu, a dotakao se i vruće teme - reprezentacije u Splitu

30.05.2019 u 13:51

Bionic
Reading

U petak (15 sati) hrvatska reprezentacija igra prijateljsku utakmicu protiv Omiša, a dan ranije ogled je na novinskoj konferenciji najavio rođeni Omišanin Ivan Perišić

NK Omiš slavi 100 godina kluba, a nema boljeg gosta od hrvatske nogometne reprezentacije koja se poslije četiri godine i incidenta sa svastikom na Poljudu vratila u Dalmaciju.

'Atmosfera ovdje mi mnogo znači, svi znaju da sam tu počeo igrati nogomet, svi najbolji prijatelji su mi iz Omiša, jedva čekam. Tu sam napravio prve korake, počeo trenirati u klubu Omiš sa šest godina pa sve do 10. godine kada sam otišao u Hajduk. Velika mi je čast i jedva čekam izaći danas popodne na trening i sutra na utakmicu. Nadam se da se nitko neće ozlijediti i da će sve proći dobro, Samo da teren bude kako treba, znamo svi da je padala kiša. Nadam se da će biti sve uspješno', rekao je na početku Perišić.

'Jedva čekamo igrati u Splitu, preduga je ovo pauza. Mi igrači među sobom stalno pričamo o tome. Želimo igrati po cijeloj Hrvatskoj, svi znamo što ljudima znači potpis i slika s nogometašima, tako je bilo i nama. Mi smo otvoreni za igranje u Splitu, samo još da se dogovori tko se mora', poručio je Perišić.

Bilo je riječi i o Ivanu Rakitiću za kojeg su neki mediji pisali da više neće igrati za reprezentaciju...

'Zašto ne bi igrao dalje za reprezentaciju? Ne vidim razlog. To ste krivi vi novinari', kratak je bio na tu temu.

  • +4
Išaran plakat dobrodošlice hrvatskoj reprezentaciji Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Nešto o kvalifikacijskoj utakmici protiv Walesa koja je na rasporedu sljedeće subote.

'Danas nema laganog protivnika, znamo dobro tko igra u Walesu. Vidjelo smo protiv Azerbajdžana kako to izgleda kad se upadne u probleme. Analizirat ćemo ih dobro, imamo desetak dana, bit ćemo spremni.'

Dotakao se i hrvatskom nogometa...

'Hrvatski nogomet ide prema gore, vidi se to po našim klubovima, a jasno je gdje je hrvatski nogomet kad se pogleda gdje igramo mi i koji status imamo u svojim klubovima', objasnio je Perišić.

Inače, ofenzivac Intera odbio je pričati o mogućem odlasku iz Intera, ali i o išaranom plakatu dobrodošlice reprezentaciji na ulazu u grad Omiš.