koga će izabrati?

Ivan Perišić bio je na pragu transfera u jedan od najvećih svjetskih klubova, no pojavili su se neočekivani problemi

14.09.2020 u 14:19

Bionic
Reading

S Bayernom je Ivan Perišić (31) osvojio Ligu prvaka i Bundesligu, bio je jedan od najboljih igrača bavarskog velikana, ali se na kraju sezone ipak morao vratiti u matični Inter. Bayern nije odlučio otkupiti našeg reprezentativca, a u Interu trener Antonio Conte na njega ne računa te se Perišić našao u vrlo neizvjesnoj situaciji

Inter se na sve moguće načine pokušava riješiti neželjenog Ivana Perišića (31), a hrvatski bi reprezentativac sasvim neočekivano mogao završiti u redovima jednog od najvećih svjetskih klubova.

Engleski mediji tvrde kako je Manchester United obnovio interes za Perišića, još prije dvije sezone na Old Trafford ga je želio dovesti Jose Mourinho, a sada istu želju ima Ole Gunnar Solskjaer. Posebice nakon što je propao pokušaj 'crvenih vragova' da kupe Jadona Sancha. Tako se preko noći 'otvorila' pozicija za hrvatskog reprezentativca.

Jer Perišić je baš profil igrača koji nedostaje Unitedu, iskusni nogometaš koji može 'pokriti' pozicije lijevog, ali i desnog krila, po potrebi može igrati i 'špicu'... Uz sve to je i za trenutnu situaciju na tržištu više nego jeftin.

Inter se nadao kako će Ivana Perišića prodati za najmanje 20 milijuna eura, ali 'nerazzuri' bi pristali i na 15 milijuna. Unitedu je to doslovno sitniš jer su samo za Sancha bili spremni platiti više od 120 milijuna eura.

I činilo se kako će Perišić, Inter i Manchester United vrlo brzo postići dogovor, sve je bilo spremno da napokon jedan Hrvat zaigra u dresu Uniteda... A onda se pojavio ne jedan, već dva velika problema. 'U igru' su se uključili Real Madrid i Juventus koji su Unitedu na istoj poziciji ponudili Garetha Balea i Douglasa Costu!

Na Old Traffordu su odlučili nakratko stopirati pregovore s Interom, sve kako bi poslušali ponude Reala i 'stare dame'. I tu se sve zakompliciralo jer bi dolazak Garetha Balea bio fantastičan marketinški potez Uniteda. Velšanin na Otoku ima milijunsku 'vojsku' obožavatelja, prodaja dresova s njegovim imenom zasigurno bi pokrila velik dio transfera. No, Bale je skup i - problematičan. United bi ga možda uzeo na jednogodišnju posudbu s mogućnošću otkupa, ali sama posudba bi bila skupa, oko 15 milijuna eura za tu jednu jedinu sezonu. A Bale već duže vrijeme uopće ne igra, pitanje je u kakvom je stanju s formom, a i prečesto je ozlijeđen. Njegov angažman bio bi velik rizik za United, pitanje je mogu li se 'crveni vragovi' kockati s takvim transferom.

Douglas Costa je pak na transfer listi jer Juventus rasprodaje višak igrača kako bi namirio milijunske dugove u koje je zapao. Realno, 'stara dama' bi ga se riješila za 15 milijuna eura, pristali bi u Torinu i na manje, samo da ga se riješe. Pa ipak, engleski mediji tvrde kako Costa u stvari niti nije konkurencija Perišiću koji je daleko konkretniji i kompletniji igrač od Brazilca.

Otkriveno je kako će United do kraja tjedna odlučiti koga će angažirati, a engleski mediji tvrde kako je ohrabrujući podatak za našeg Ivana Perišića i to da su mu 'crveni vragovi' već ponudili ugovor na dvije plus jednu godinu uz plaću od najmanje pet milijuna eura na godinu plus razni bonusi! Prevedeno, Manchester United bi Perišića s odštetom Interu platio oko 30 milijuna eura za tri sezone, a Gareth Bale bi ih samo u jednoj sezoni koštao 15 milijuna...