PORAZ OD DODIGA

Ivan Ljubičić završio profesionalnu karijeru

15.04.2012 u 14:08

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Ivan Ljubičić oprostio se od igračke karijere porazom u prvom kolu ATP teniskog turnira u Monte Carlu od Ivana Dodiga 6-0, 6-3 nakon sat i 11 minuta igre.

Prvi set je Ljubičić počeo loše, ne dobivši ni jedan gem. Dodig mu je odmah na početku uzeo servis i tako još dva puta do kraja seta. Ljubičić je imao dvije dvostruke greške, a na prvom servisu osvojio je svega 38 posto poena, za razliku od Dodiga koji je realizirao 80 posto poena.

U drugom setu Ljubičić je pružio malo jači otpor, imao je tri asa, uzeo jedan servis Dodigu koji je njemu uzeo servis u tri navrata. Ljubičić je u drugom setu realizirao 78 posto poena na prvi servis, a Dodig 82 posto.

'Danas su mi misli bile svugdje samo ne na terenu. Bio je ovo težak dan za mene, kako na samom terenu, tako i izvan njega' rekao je nakon meča, na konferenciji za novinare, Ivan Ljubičić.

Nakon meča hrvatski je tenisač sjeo na svoju klupu i u tom trenutku više nije mogao suspregnuti suze.

'Ovdje je stvarno sve započelo za mene. Tu sam 1999. godine odigrao prvi veliki turnir, prošao kvalifikacije, kasnije pobijedio Medvjedeva i Kafeljnikova. Izabrao sam jedino pravo mjesto za oproštaj.'

Ljubičić je počeo igrati na ATP turnirima 1995. godine. Najbolji ranking karijere mu je bio 3. mjesto u svibnju 2006. godine, i to je povijesno drugi najbolji rezultat jednog hrvatskog tenisača, nakon Gorana Ivaniševića koji je jednom bio drugi.

Godine 2004. na Olimpijskom teniskom turniru u Ateni osvojio je brončanu medalju u igri parova zajedno s Mariom Ančićem.

Ljubičić je, kao najbolji hrvatski tenisač, osvojio za Hrvatsku Davis kup 2005. godine zajedno s Ančićem, Goranom Ivaniševićem, Ivom Karlovićem i izbornikom Nikolom Pilićem.

U karijeri je Ljubičić osvojio deset turnira, a najveći uspjeh mu je osvajanje turnira Masters serije 1000 u Indian Wellsu 2010. godine gdje je do finala pobijedio Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i u finalu s rezultatom 7-6, 7-6 Andyja Roddicka.