GLAVNA TEMA RASPRAVA

Italija podijeljena: Za jedne Mandžo žrtva, za druge krivac!

25.01.2016 u 16:58

Bionic
Reading

Nakon što su s usana Danielea de Rossija talijanski mediji jasno razaznali primitivnu uvredu na račun Marija Mandžukića, tamošnji Savez potvrdio je da veznjak Rome neće biti kažnjen, a trener Spalletti tvrdi da je hrvatski napadač provokacijama izazvao incident...

Talijanska javnost osudila je primitivni ispad 32-godišnjeg De Rossija koji je tijekom derbija Rome i Juventusa u jednom trenutku odbrusio Mariju Mandžukiću 'šuti, govnarski ciganine', a televizijske kamere uspjele su uloviti ovaj incident.

De Rossija se optužuje za rasizam i njegov ispad mediji opisuju kao 'veliku sramotu', no neće biti dodatno kažnjen. Naime, iz Saveza su poručili kako se ovaj verbalni incident ne može naknadno kazniti, već isključivo od strane suca na terenu.

Trener Rome je pak čvrsto stao u obranu svog igrača.

'Deset minuta ga je prije toga provocirao i nikome ništa. Rossi je odgovorio svom protivniku. Naučit ćemo ga za sljedeći put da stavi ruku pred usta,' izjavio je Luciano Spalletti.


Bivši nogometaš Rome i Juventusa Zbigniew Boniek također brani De Rossija.

'To nije rasizam. Kad si ljutit, takve riječi pobjegnu. Kad nekog želiš uvrijediti, tražiš mu slabu točku, no kad se ohladite s tim je gotovo. Mandžukić ga je i tako provocirao. Prije su se takve stvari rješavale u tunelu nakon utakmice i sve je tamo ostalo. Mislim da smo krenuli krivim putem,' kritizira Poljak uključivanje medija, televizijskih kamera i mikrofona u komunikaciju među igračima.

Rossiju ovo nije prvi put. Sličnu rasističku rečeničku konstrukciju upotrijebio je i 2007. godine upućenu Ericu Abidalu na utakmici Rome i Lyona.