kakva nepravda

Istrčala je europski rekord, a samo dva tjedna kasnije zbog bizarnog je razloga ostala bez njega

19.10.2022 u 21:01

Bionic
Reading

Britanska atletičarka Eilish McColgan (31) ostala je bez novog europskog i britanskog rekorda na 10 kilometara nakon što je utvrđeno da je staza u Glasgowu bila 150 metara kraća...

Eilish McColgan (31) je početkom listopada na Great Scottish Runu u Glasgowu istrčala 10 kilometara za 30 minuta i 18 sekundi, što je bilo sekundu brže od njezinog osobnog i europskog rekorda kojeg je istrčala u svibnju ove godine u Manchesteru.

Međutim, organizatori su naknadno objavili kako staza 'nije bila postavljena u skladu s prethodno dogovorenim planovima'. Točnije - bila je 150 metara kraća, pa je njezin rekord poništen!

'Preispitat ćemo naše interne procese kako se više ne bi ponovila ovakva greška', poručili su organizatori.

Za utjehu, Eilish McColgan je i dalje je vlasnica europskog i britanskog rekorda.

'Ljudske pogreške se događaju. Da, bilo bi lijepo završiti sezonu s osobnim rekordom i još jednim rekordom, ali za mene to nije kraj svijeta. Nemam ružnih riječi za reći', poručila je McColgan, koja je ove godine osvojila zlato na 10 kilometara na Igrama Commonwealtha u kolovozu.

Tijekom karijere je osvojila i dva europska srebra na 5 kilometara (2018.) i 10 kilometara (2022.) i jednu europsku broncu na 5 kilometara (2022.).

Njezina majka Liz McColgan bila je na 10 kilometara svjetska prvakinja 1991. godine, te srebrna na Olimpijskim igrama u Seoulu 1988. godine.