TRAGEDIJA NA STAZI

Istraga otkrila: Kobna pogreška koštala je Luisa života

07.06.2016 u 09:33

Bionic
Reading

Eduardo Perales, šef momčadi SAG za koju je vozio u petak tragično preminuli Luis Salom, otkrio je kako je njegov vozač kočio čak devet metara kasnije nego u idealnom krugu u zavoju u kojem je doživio kobni pad...

Smrt 24-godišnjeg bivšeg viceprvaka Moto3 klase Svjetskog motociklističkog prvenstva i dalje je jedna od glavnih vijesti u španjolskim medijima. Salom je poginuo u petak na slobodnom treningu, nakon što je izgubio kontrolu nad svojim motorom u posljednjem zavoju staze u Barceloni.

Smrt pobjednika devet utrka Moto3 klase dovela je do toga da je staza promijenjena u nastavku vikenda i izbačen je zavoj u kojem je Salom stradao, a u nedjelju je na modificiranoj pisti u MotoGP klasi pobjedu odnio Valentino Rossi.

U ponedjeljak je pak momčad SAG za koju je Salom vozio otkrila uzrok nesreće, prema telemetrijskim podacima. Pokazalo se da je Španjolac u kobnom zavoju kočio čak devet metara kasnije nego u svom najbržem krugu, zbog čega je pao i zatim se velikom brzinom zabio u zaštitnu ogradu.

Luis je tako prekasno kočio zbog lošijeg izlaska iz prethodnog zavoja koji je umanjio njegovu ulaznu brzinu u posljednji pa je promašio točku kočenja. Iz ekipe poručuju da nije postajala tehnička pogreška na motoru, ali smatraju da asfalt na tom dijelu staze nije bio na uobičajenom nivou Svjetskog motociklističkog prvenstva.

Pobjednici sve tri klase posvetili su svoje trijumfe Luisu Salomu.