MAXSPORT 1

Istra nakon velikog skapla čeka zahuktale Lokose, Dinamo se oprašta od Ademija i traži izlazak iz mini krize

19.03.2023 u 10:33

Bionic
Reading

Danas su na rasporedu posljenje dvije utakmice 26. kola SuperSport HNL-a u kojima se sastaju Istra 1961 i Lokomotiva (15 MAXSport 1, MAXtv) te Dinamo i Rijeka (17:30, MAXSport 1, MAXtv)

Istra želi protiv Lokosa potvrditi kvalitetu i bodove osvojene protiv Dinama.

'Igramo protiv ekipe koja je meni zapravo draga, volim igrati protiv njih. Smatram da imaju jako puno kvalitetnih igrača, agresivnu obranu i dobru vezu, a prema naprijed puno mogućnosti s brzinom i tehnikom. Bit će zahtjevna utakmica, ali mi idemo kao i do sada – fokus na našu igru i učinit ćemo sve što možemo da uzmemo tri boda. Imali smo sada nekoliko dana za pripremit se, ali nakon onakve pobjede nismo umorni, idemo dalje! Trebamo ostati fokusirani jer su sve utakmice zahtjevne.

Želimo nametnuti svoju igru i pokazati sve kvalitete koje donosimo kao momčad. Lokomotiva može i krenuti s pritiskom i krenuti nisko i čekati nas – mi ćemo biti spremni na bilo koje njihovo ”iznenađenje” i za to se pripremamo. Što se tiče lige, opet je sve gusto, ali mi ne gledamo na kojoj smo poziciji, već što možemo postići. Domaće utakmice su sve posjećenije i nama to puno znači – ljudi nas prepoznaju i dolaze podržavati, a moji igrači moraju biti ponosni na to što pružaju. Bez navijača i podrške nogomet nema smisla', najavio je susret Istra 1961-Lokomotiva trener domaćina Gonzalo Garcia.

Njegov kolega na klupi Lokomotive Silvijo Čabraja je uzvratio komplimentima.

'Vezali smo dvije pobjede u ligi i idemo u dobrom raspoloženju u Pulu. Nemamo kartoniranih igrača, niti povrijeđenih igrača izuzev Pivarića kojem je slomljen nos, svi ostali igrači su na raspolaganju, tako da u dobrom raspoloženju putujemo u Pulu.

Istra se pobjedom protiv Dinama u srijedu digla na psihološkom planu, i tablica govori da su oni jedna ozbiljna ekipa i morati ćemo uložiti veliki napor i trud kako bi se vratili s pozitivnim rezultatom u Zagreb.'

Dinamo Rijeku dočekuje nakon dva povezana poraza. Zaliha bodovne prednosti ispred Hajduka je i dalje velika, no poraz bi pasno uzdrmao svlačionicu koju napušta kapetan Arijan Ademi.

'Dolazi nam era bez Ademija, morat ćemo se na to naviknuti. U nedjelju će odigrati oproštajnu utakmicu, svojih najboljih 13 godina dao je Dinamu i sad mu ispunjavamo želju da sad, kad je još u naponu snage, materijalno osigura budućnost obitelji. Želi se od Dinama oprostiti kad je na vrhu i kaže da ne bi htio biti teret klubu za godinu, dvije... On je naša legenda, uzor svim suigračima. Naravno da mu zahvaljujemo na svemu. Zaista je u svim segmentima, i s igračke i s ljudske strane zaslužio da u nedjelju učinimo sve da mu oproštajna utakmica ostane u dobrom sjećanju', istaknuo je trener Ante Čačić.

Plavima će nedjeljni štimung nastojati pokvariti Rijeka...

'Nakon dva uzastopna poraza čeka nas utakmica u kojoj moramo pokazati da je rezultatska kriza iza nas. Domaćini smo nabujaloj Rijeci, momčadi koja je potpuno drukčija nego što je bila jesenas. Moj kolega Sergej Jakirović napravio je zaista respektabilnu momčad koja ovog proljeća igra vrlo učinkovito. Međutim, držim da je Dinamo u toj utakmici apsolutni favorit, pobjeda je imperativ, želimo se vratiti u željenu dinamiku osvajanja bodova. Igramo na svom terenu. Rijeka je dobra momčad, čestitam kolegi Jakiroviću na sjajno odrađenom prijelaznom roku, dočekujemo ih s puno respekta.

Kakav Dinamo možemo očekivati u nedjelju?

'Goropadan, od prve minute agresivan, dominantan... Očekujemo i odlično organiziranog suparnika koji će nas nastojati onemogućiti u tome. Imaju kvalitetu u vrhu napada, dobru tranziciju, morat ćemo biti vrlo dobro organizirani po izgubljenoj lopti, utakmica će biti zahtjevna, ali imat ćemo veliku potporu naših navijača.'

Kakvo je stanje s kadrom?

'Nedostaje jedino Boško Šutalo. Svi ostali su spremni', zaključio je Čačić.

Trener Rijeke Sergej Jakirović najavio je praznik nogometa.

'Čeka nas lijepa utakmica, da pokažemo protiv najbolje momčadi u ligi gdje smo i što smo. Ne ide nam u prilog što je Dinamo u posljednje tri utakmice osvojio samo jedan bod jer sigurno će biti opća mobilizacija u njihovim redovima. Čeka nas težak posao, nadam se da ćemo biti hrabri i da ćemo ono što dogovorimo prikazati na terenu, da vjerujemo u ono što radimo i da ćemo nastaviti u niz. Dinamo je favorit u Maksimir, ali nadam se da ćemo odigrati dobru utakmicu i lijepo se prezentirati', rekao je Jakirović.

Obje utakmice možete pratiti na MAXSport 1 kanalu (MAXtv).

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.