prelec dolazi u pulu

Istra dovela trenera koji se školovao u Dinamu, ali i s Goricom bio hit prije dvije sezone

15.06.2019 u 12:21

Bionic
Reading

Nogometni prvoligaš iz Pule, Istra 1961, koju je u zadnja tri mjeseca te dodatnim kvalifikacijama protiv Šibenika vodio Igor Cvitanović, u novu sezonu kreće s novim trenerom

Nakon što je Igor Cvitanović uspio sačuvati prvoligaški status Istri, iz kluba koji je dio Alavesove grupacije, kao zahvalu - dobio je otkaz. Dojam, uz dosta repova.

Međutim, život u Puli ide dalje te će žuto-zeleni sa stadiona Aldo Drosina u novoj sezoni trenirati pod vodstvom Ivana Preleca.

Riječ je o 32-godišnjem nogometnom treneru, koji je uoči prošle sezone postao najmlađi trener koji je uveo nekog drugoligaša u HT Prvu ligu.

  • +3
Dodatne kvalifikacije za HT Prvu ligu: Istra - Šibenik Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Marusic/PIXSELL

Tada je to napravio s Goricom, ali je nakon plasmana u najviši rang hrvatskog nogometa otišao u Poljsku.

Ivan Prelec je 2012. godine iz Gorice otišao u Dinamo gdje je radeći u mlađim uzrasnim kategorijama gradio svoju karijeru.

Potom se 2017. vratio u Goricu, u toj sezoni izborio ulazak među prvoligaše, ali je prošlog ljeta prihvatio poziv iz varšavske Legije, gdje je obavljao dužnost asistenta glavnog trenera.

Sada je priliku dobio na klupi pulske Istre, a prvi prvenstveni ogled na klupi novog kluba imat će u Splitu protiv Hajduka.