NEIZVJESNO

Istanbulska drama! Konjuh na kraju sretnija

15.07.2014 u 13:24

Bionic
Reading

Hrvatska tenisačica Ana Konjuh plasirala se u 2. kolo WTA turnira u turskom Istanbulu, nakon što je s 3-6, 6-3, 6-4 bila bolja od pete nositeljice Magdalene Rybarikove...

U prvom međusobnom ogledu Konjuh je nakon sat i 51 minute igre slavila protiv 37. igračice svijeta, Slovakinje Rybarikove. Slovakinja je iskoristila nervozu naše igračice na samom početku susreta, te joj je odmah oduzela servis i povela s 2-0. Konjuh je nakon toga izborila break-priliku odmah u sljedećem gemu, ali ju nije iskoristila, nakon čega je Rybarikova mirno privela set kraju.

Prve servis gemove uvjerljivo su držale obje igračice, no onda je Konjuh nanizala četiri igre i povela s 5-1. Slovakinja je uspjela vratiti jedan break zaostatka, no pri drugom servisu za set ruka Konjuh nije zadrhtala.

U istom je ritmu nastavila mlada Dubrovčanka i u odlučujućem setu, te je ubrzo povela s 4-1 uz dvostruki break. No tu je Konjuh gotovo stala, izgubila je naredna tri gema, a Rybarikova je imala dvije lopte za vodstvo 5-4. Međutim hrvatska tenisačica veže iduća četiri poena i radi novi break za vodstvo 5-4, a potom je iskoristila treću meč-loptu i osigurala nastup u 2. kolu.

Tamo ju čeka Japanka Misaki Doi, kojoj je pri vodstvu 5-3 u prvom setu predala Rumunjka Monica Niculescu. Konjuh i Doi nisu dosada zabilježile nijedan međusobni nastup.