EUROPA ILI NBA?

Ispovijest Marija Kasuna: Zašto sam odlučio napustiti Sienu

04.12.2012 u 14:20

Bionic
Reading

Nakon što je 32-godišnji košarkaš Mario Kasun od klupskog vodstva talijanskog Montepaschija zatražio raskid ugovora, za tportal.hr ispričao je i razloge

Naime, 213 cm visoki Kasun – koji je posljednje dvije sezone proveo u KK Zagrebu - imao je potpisan dvogodišnji ugovor za trofejni talijanski klub, ali svega dva mjeseca nakon početka sezone odlučio je napustiti Sienu, grad u prelijepoj Toskani. U osam utakmica Eurolige Kasun je prosječno igrao nešto manje od 11 minuta po utakmici uz učinak od pet koševa i četiri skoka.

'Imao sam garantiran dvogodišnji ugovor s Montepaschijem i mogao sam uredno uzeti sav novac koji mi pripada, ali sam u odlučio kako je najbolje da se raziđemo. Jednostavno se nisam dobro osjećao u toj momčadi i nisam bio zadovoljan statusom kod trenera Bianchija, pa sam stoga zatražio sporazumni raskid ugovora. Uredno sam se pozdravio s ljudima u klubu i suigračima i to je to', za tportal.hr kazao nam je Vinkovčanin Kasun koji se na dan kada je odlučio napustiti Sienu zahvalio i navijačima putem Facebooka.

'U četvrtak sa suprugom Rakel i osmomjesečnom kćeri Sade dolazim u Zagreb da jedno vrijeme provedem s roditeljima i sestrom, a kako bih ostao u formi, svakodnevno ću trenirati. Nakon što sam napustio Montepaschi, mom menadžeru se javilo već nekoliko poznatih europskih klubova, ali neću žuriti s odlukom', dodao je bivši hrvatski reprezentativac Kasun koji je nekoliko puta kazao kako će o svojoj karijeri jednoga dana napisati knjigu.

'Što sam sve prošao od rodnih Vinkovaca preko progonstva u Delnice i mojih prvih pravih košarkaških koraka u Rijeci, teško je opisati u jednom intervjuu', sa smiješkom je dodao Kasun koji od 2000. do 2002. godine nije smio igrati košarku zbog suspenzije Fibe i njegovog tadašnjeg kluba Zrinjevca.

Naime, u ljeto 2000. odlučio je otići na studij u SAD, na poznato Sveučilište Gonzaga, ali košarku zbog suspenzije nije smio igrati. Razlog je bio što je primio nekoliko uplata od Zrinjevca, a to je u NCAA ligi strogo zabranjeno.

Na pitanje ima li nada da se vrati u NBA ligu, gdje je ostavio više nego dobar dojam u dvije sezone u Orlando Magicu, sa osmijehom nam je kazao:

'NBA je najjača liga na svijetu, ali da nisam prihvatio ponudu Barcelone u ljeto 2006, ne bih imao svog anđela Sade. Svaki trenutak s njom toliko me veseli da je to teško opisati. Ako dođe NBA ponuda neću dugo razmišljati, mislim da na visokoj razini mogu igrati još barem četiri, pet sezona, ali o tom, potom', rekao je Kasun, igrač koji je po broju tetovaža koje ima po svom tijelu odavno prestigao Davida Beckhama i Allena Iversona

'Tetovaže sam zavolio još kao tinejdžer, one su mi neka vrsta terapije. Gotovo sve moje tetovaže posvećenu su članovima obitelji, a najnovija je na lijevoj podlaktici i nju sam posvetio kćerkici Sade', završio je Kasun.