umjesto tuchela

Ispao je iz engleske Premier lige, a sad preuzima klupu njemačkog velikana Bayerna

23.05.2024 u 10:58

Bionic
Reading

Bivši trener Burnleyja je blizu postizanja dogovora da postane novi trener Bayern Münchena

Bavarski velikan suočio se s nizom neuspjeha u potrazi za novim trenerom, uključujući pokušaj uvjeravanja Thomasa Tuchela da ostane i sljedeće sezone, ali bezuspješno. Kako sada stvari stoje, Bavarci su našli trenersko rješenje te će novi trener Bayerna biti 38-godišnji Vincent Kompany.

Kompany i njegov trenerski put

Bivši belgijski nogometni reprezentativac i legendarni kapetan Manchester Cityja, ušao je u trenerske vode odmah nakon završetka svoje impresivne igračke karijere. Nakon povratka u rodnu Belgiju, preuzeo je ulogu trenera/igrača Anderlechta, 2019. godine, gdje je implementirao svoju viziju modernog nogometa, fokusirajući se na razvoj mladih talenata i posjed igre. Njegov analitički pristup i strast prema igri brzo su ga istaknuli kao jednog od najperspektivnijih mladih trenera u Europi.

Nakon uspješne epizode u Anderlechtu, Kompany je preuzeo vođenje engleskog kluba Burnleyja. Pod njegovim vodstvom, Burnley je doživio preporod i prošle sezone se vratio u najviši rang engleskog nogometa. No, ove sezone drugačija priča, Burnley se vratio svom inertnom stilu igre. U 38 utakmica, ostvarili su samo pet pobjeda uz devet nerješenih rezultata te su se ekspresno vratili u Championship.

Fabrizio Romano tvrdi kako je dogovor između Vincenta Kompanyja i Bayern Münchena postignut nakon što su brojni treneri poput Juliana Nagelsmanna, Xabija Alonsa, Ralfa Rangnicka odbili preuzeti klupu Bavaraca.

Kompany je - kako se doznaje - odmah prihvatio ponudu nakon prvog poziva u ponedjeljak, a jedino što preostaje jest dogovor oko kompenzacije Burnleyju.

Standings provided by Sofascore
sve osim nogometa