isplatilo se

Ispali su iz Europe i napunili blagajnu; evo kolike je milijune Rijeka zaradila

08.12.2017 u 11:45

Bionic
Reading

Pobjedom 2:0 protiv velikog Milana na Rujevici Rijeka je u četvrtak završila svoj europski put za ovu sezonu. Krenuli su u kvalifikacijama za Ligu prvaka, na kraju završili kao trećeplasirana momčad skupine D Europske lige. Ostali su bez proljeća u Europi, ali u isto vrijeme napunili klupsku blagajnu do vrha

Na Rujevici mogu biti zadovoljni, iako sportski cilj - plasman u šesnaestinu finala Europske lige - nisu ostvarili. No, čelnicima kluba zasigurno je puno lakše kad pogledaju zaradu koju je momčad Rijeke ostvarila u europskim nastupima.

Izabranici Matjaža Keka svoj su put započeli u 2. pretkolu Lige prvaka izbacivši velški The New Saints. U 3. pretkolu 'pao' je Red Bull Salzburg. U doigravanju za plasman u jednu od skupina Lige prvaka Rijeka je ispala od grčkog Olympiakosa, ali je izborila izravan plasman u Europsku ligu.

Za taj svoj prvi dio europskog puta Riječani su zaradili 260.000 eura plus tri milijuna eura za ispadanje iz Lige prvaka, te dodatnih 2.6 milijuna eura za plasman u Europsku ligu. Dakle, nisu ni krenuli s utakmicama u Europskoj ligi, a u blagajni se našlo 5.860,000 eura.

  • +19
Rijeka - AC MIlan, Europska liga, 6. kolo, 7.12.2017. Izvor: Reuters / Autor: ANTONIO BRONIC

U Europskoj ligi Rijeka je ostvarila dvije pobjede (Austria Beč i Milan) te remi (AEK). Za svaku je pobjedu nagrađena s 360.000 eura, dok je remi vrijedan 120.000 eura. Tako je u skupini Rijeka zaradila dodatnih 840.000 eura.

Tako je Rijeka u Europi ove sezone odigrala ukupno dvanaest utakmica i zaradila respektabilnih 6.700,000 eura ili nešto više od 50 milijuna kuna!