euforični 'vikinzi'

Islanđani se već 'nabrijavaju' za SP: Dovedite mi tog Messija!

06.12.2017 u 19:49

Bionic
Reading

Nakon sjajnog nastupa na Europskom prvenstvu u Francuskoj, a potom i plasmana na svjetsko prvenstvo u Rusiji, redove islandske nogometne reprezentacije zahvatila je euforija...

'Dovedite mi tog Messija', kazao je sa smiješkom Johann Berg Gudmundsson desno krilo Burnleyja i islandske reprezentacije nakon što je ždrijeb spojio Island i Argentinu u skupinu D SP-a. U istoj skupini igrat će i hrvatska reprezentacija i Nigerija.

'Plasman nogometne reprezentacije na svjetsko prvenstvo predstavlja veliku stvar za našu zemlju. Mi smo najmanja nacija koja se plasirala na SP i za sve nas je to poseban trenutak', kazao je 27-godišnji Gudmundsson.

Premda do početka SP-a ima još šest mjeseci, Gudmundsson je priznao kako ne može dočekati početak i prvu utakmicu protiv Argentine (16. lipnja 2018.).

'Znam da je to početka SP-a još mnogo vremena i svi se moramo koncentrirati na svoje klubove, međutim jedva čekam početak turnira i prvo kolo protiv Argentine. Naravno, Argentina će biti favorit u toj utakmici, branit ćemo se 95 posto vremena, međutim pokušat ćemo ih iznenaditi', dodao je.

  • +15
Kvalifikacije za odlazak na SP, skupina I, 6. kolo, Island - Hrvatska Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Island je na EP-u u Francuskoj 2016. godine bio jedno od najugodnijih iznenađenja. U skupini F Island je bio drugi iza Mađarske, a ispred Portugala, a potom je u osminu finala priredio senzaciju izbacivši Englesku. Sjajnu islandsku priču završila je Francuska u četvrtfinalu.

'Bilo je to EP za pamćenje. Sada nas očekuje još jedno veliko natjecanje. Igrat ćemo protiv Lea Messija i Argentine. Messi je jedan od najboljih, ako ne i najbolji nogometaš na svijetu. Bit će to pravi test, igrati protiv najboljeg na svijetu', dodao je Gudmundsson koji je u dresu islandske vrste upisao 63 nastupa i postigao sedam golova. Island s Hrvatskom igra posljednju utakmicu u skupini, 26. lipnja 2018. godine u Rostovu na Donu.

  • +4
Hrvatska - Island 2:0 Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL