UOČI SP-a u RUSIJI

Island spektakularnim videom objavio popis nogometaša koje će upoznati i cijela Hrvatska

14.05.2018 u 10:07

Bionic
Reading

Započelo je odbrojavanje do početka Svjetskog prvenstva u Rusiji koje se održava od 14. lipnja do 15. srpnja 2018. Prvi korak je objava šireg popisa reprezentativaca sve 32 selekcije, a nakon toga kreću širom svijeta pripreme. No, objava popisa reprezentativaca Islandskog nogometnog saveza je zaista spektakularna

Od prije je poznato kako će hrvatska nogometna reprezentacija igrati u skupini D protiv Nigerije (16. lipnja u Kalinjingradu), zatim Argentine (21. lipnja u Nižnji Novgorodu) te u posljednjem treće, kolu – koje će možda biti i odlučujuće za naše nogometaše – protiv Islanda (26. lipnja, Rostov na Donu).

Dodajmo još kako se Hrvatska, u slučaju da bude prva ili druga u skupini, u osmini finala križa sa skupinom C (Francuska, Peru, Danska ili Australija).

No, još ranije je izbornik Zlatko Dalić za svaku od tri selekcije iz naše skupine , s kojima će se Hrvatska sučeliti u prvom krugu, odredio posebne skaute pa se tako prati svaki njihov potez.

A upravo je Island sjajnim filmom u trajanju od šest minuta objavio imena s kojima će krenuti u pripreme za Svjetsko prvenstvo uz naglasak kako su već odredili 23 igrača koji putuju u Rusiji te uz njih još 12 igrača koji ima status potencijalne zamjene ako se netko ozlijedi.

  • +55
Kvalifikacije za SP 2018., Hrvatska - Grčka Izvor: Reuters / Autor: ANTONIO BRONIC

Popis Islanda za SP 2018:

Vratari: Hannes Halldorsson (Randers), Runar Runarsson (Nordsjaelland), Frederik Schram (Roskilde)

Obrana: Kari Arnason (Aberdeen), Holmar Eyjolfsson (Levski Sofia), Rurik Gislason (Sandhausen), Sverrir Ingason (Rostov), Hordur Magnusson (Bristol City), Birkir Saevarsson (Valur), Ragnar Sigurdsson (Rostov), Ari Skulason (Lokeren)

Vezni red: Birkir Bjarnason (Aston Villa), Samuel Fridjonsson (Valerenga), Johann Gudmundsson (Burnley), Aron Gunnarsson (Cardiff City), Emil Hallfredsson (Udinese), Gylfi Sigurdsson (Everton), Olafur Skulason (Karabukspor), Arnor Traustason (Malmo)

Napad: Jon Bodvarsson (Reading), Alfred Finnbogason (Augsburg), Albert Gudmundsson (PSV), Bjorn Sigurdarson (Rostov)