KAUBOJI U KATARU

Iskreni Manuel Štrlek o protivnicima i očekivanjima na SP-u

15.01.2015 u 10:34

Bionic
Reading

Hrvatski rukometaši već se privikavaju na vremenske uvjete u Kataru. U Dohu su stigli tijekom noći, a već danas osjetiti će podlogu po kojoj bi željeli trčati do - finala. Za tportal.hr svoja očekivanja iznio je i Manuel Štrlek

Nakon priprema u Umagu te dvije prijateljske utakmice protiv Srbije, hrvatski su rukometaši uspjeli malo i predahnuti. Od srijede su u Dohi, gdje se privikavaju na vremensku razliku (svega dva sata u odnosu na Hrvatsku, op.a.) te na klimatske uvjete. U nadi da će tamo ostati 'barem' do 1. veljače…

Jedan od onih koji se posebno vesele ovom SP-u je i Manuel Štrlek, 'tihi' dečko s lijevog krila koji je na posljednjem SP-u doživio lom prsta i već sredinom prvenstva morao otići iz Španjolske.

'Grupa je podcijenjena, ali bit će teških utakmica. Morat ćemo uložiti puno muke i truda da osvojimo toliko željeno prvo mjesto. To nam je ujedno i prvi cilj, na što smo maksimalno koncentrirani', iskren je za tportal.hr bio 27-godišnji Štrlek.

'Svjesni smo kako ćemo već protiv Austrijanaca imati puno posla. Sve su bolji i bolji', dodao je Štrlek koji već par sezona igra u poljskom Kielceu u kojem mu od hrvatskih igrača društvo rade pivot Željko Musa te desno krilo Ivan Čupić.

Koncentracija je dakle usmjerena na Austrijance, no kako u reprezentacije svi tvrde, ništa lakše neće biti ni u ostalim utakmicama protiv Tunisa, Irana, Makedonije i na kraju Bosne i Hercegovine?

'Neugodni su protivnici. Koliko čitam svi su se dobro spremili, svi vide svoju priliku. Tunižani čak najavljuju i pohod na medalju, svi važni igrači su im u reprezentaciji i zbilja mogu biti vrlo opasni'.

Posljednje Svjetsko prvenstvo nije Vam ostalo u ugodnom sjećanju zbog loma prsta. Na ovo dolazite posve spremni?

'Ne samo ja, već smo svi spremni, dobro smo radili na treninzima. Što se forme tiče, siguran sam da neće biti problema. Bitno je samo da nas tijekom prvenstva zaobiđu ozljede'.

Dakle, onda ova teza s početka razgovora o želji za ostankom do kraja turnira 'drži vodu'?

'Naravno da bi htjeli, ali ništa nećemo obećavati unaprijed. Idemo korak po korak, želja nam je da prođemo skupinu kao prvi. Na taj bismo si način olakšali ždrijeb u nastavku turnira', zaključio je krilni igrač Golužine momčadi.