NE MOŽE BOLJE OD OVOGA

Ipak nije takav nesretnik; na četvrtoj utrci sezone Formule 1 ispao je najveći tragičar, a sada je stigla najbolja moguća utjeha

06.08.2020 u 14:53

Bionic
Reading

Momčad Mercedesa, koja zadnjih godina dominira Formulom 1, rješila je jednu brigu te potvrdila svojeg drugog vozača Valtterija Bottasa za sljedeću sezonu (2021.)

Valtteri Bottas ispao je najveći tragičar na četvrtoj utrci sezone, jer mu je u 50. krugu puknula guma (dva kruga prije kraja) te je na kraju pao sa sigurne druge pozicije na 11. mjesto i ostao bez bodova.

Talijanska kompanija Pirelli koja opskrbljuje bolide sa svojim gumama pronašla je razloge za puknuće ne samo njegove nego i guma drugih vozača (Hamilton, Sainz), ali to nije moglo popraviti raspoloženje Finca koji u borbi za naslov prvaka zaostaje za momčadskim kolegom Lewisom Hamiltonom 30 bodova.

>> Max Verstappen poslije utrke frustrirano urlao, a kasnije pred novinarima glumio filozofa: Koliko se često to događa? Nikad!

No prava utjeha stigla je u četvrtak, jer je Mercedes potpisao novi ugovor s Bottasom koji će vrijediti još jednu godinu pa ćemo u najbržem bolidu današnjice gledati čovjeka koji je tu od 2017. kada je stigao kao zamjena za Nicu Rosberga koji se umirovio poslije osvajanja prvenstva.

'Jako sam sretan što ostajem s Mercedesom i 2021. kako bi nastavili graditi uspjeh u kojem već uživamo. Želio bih se zahvaliti svima u momčadi te široj obitelji Mercedesa što mi i dalje pružaju potporu i imaju povjerenja u mene', rekao je Rosberg kojem je najbolji plasman u prvenstvu drugo mjesto iz 2019., a ukupno je ostvario osam pobjeda.

  • +15
Formula 1, Velika nagrada Velike Britanije, Silverstone, 2.8.2020. Izvor: Profimedia / Autor: FLORENT GOODEN / AFP / Profimedia

'Uzbuđeni smo što Valtteri ostaje s nama najmanje još godinu dana. Trenutno gledamo najjačeg Valtterija ikad – po pitanju performansi, ali isto tako fizički i mentalno. Uvjeren sam kako imamo najjači vozački tandem te ostankom Valtterija, napravili smo važan prvi korak u svrhu zadržavanja trenutne snage za budućnost', rekao je šef momčadi Toto Wolff.

Pred Mercedesom je sada novi posao, a to je razgovor s Hamiltonom oko novog ugovora, a to je puno teži dio, jer Britanac zarađuje 40 milijuna dolara godišnje i nije baš spreman smanjiti svoje zahtjeve čak ni dok je sport uzdrmala pandemija koronavirusa.

  • +7
Formula 1, VN Mađarske, 2020. Izvor: Profimedia / Autor: FLORENT GOODEN / AFP / Profimedia

Novu sezonu Formule 1 pratite na Arenasport 2 kanalu samo na MAXtv-u. MAXtv pruža najveći izbor sportskih, filmskih i zabavnih sadržaja koje gledajte na televizoru ili mobilnom uređaju bilo gdje u Hrvatskoj. O svemu više saznajte OVDJE.