liga prvaka

Inter slavio u gostima kod Benfice; Marcelo Brozović kao kapetan predvodio 'nerazzurre'

11.04.2023 u 23:26

Bionic
Reading

Nogometaši milanskog Intera u prvoj su utakmici četvrtfinala Lige prvaka slavili 2:0 u gostima kod Benfice

Benfica i Inter utakmicu su započeli iznenađujuće otvoreno, ali prvu opasnu priliku bilježimo u 19. minuti kad je Joao Mario pokušao za domaće, ali loše je pucao iz izgledne pozicije. Gosti uzvraćaju u 25. minuti. Acerbi je snažnu šutirao s velike udaljenosti, a lopta odlazi malo pored gola domaćih, ostalo je 0:0.

Aursens je potom oprobao udarac u 30. minuti, obrana Intera to blokira. Isti igrač je bio u sjajnom prodoru u 32. minut, ali čvrsta obrana 'nerazzurra' ponovo čita njegove namjere. U 40. minuti dobra akcija Intera, Barella je pokušao uposliti Edina Džeku, no obrana Benfice je na pravom mjestu i na odmor se odlazi rezultatom 0:0.

U nastavak utakmice krenulo se još jednom prilikom raspoloženog Aursensa, a onda šok za domaćine. Inter je na Luzu u Lisabonu do prednosti stigao golom Barelle koji je glavom u mrežu u 51. minuti spustio ubačaj Bastonija. Bio je to prvi ozbiljniji napad Intera u drugom poluvremenu...

  • +13
Benfica - Inter Milano, Liga prvaka, 11.4.2023. Izvor: EPA / Autor: ANTONIO PEDRO SANTOS

Benfica je krenula po izjednačenje, ali je u 57. minuti Rafa Silva propustio veliku priliku.

Pobjedu Intera je potvrdio Lukaku iz kaznenog udarca u 82. minuti nakon što je Joao Mario neoprezno visoko podigao ruku prilikom pokušaja blokiranja ubačaja Dumfriesa.

Marcelo Brozović je kao kapetan momčadi odigrao je čitav susret za Inter, dok je Petar Musa ostao na klupi Benfice.