TALIJANSKA LIGA

Inter nezaustavljivo juri prema tituli, preokretom u Rimu do novih bodova

10.02.2024 u 20:17

Bionic
Reading

Vodeći sastav talijanskog nogometnog prvenstva Inter u susretu je 24. kola kao gost preokretom svladao Romu sa 4-2 (1-2)

Inter je poveo golom Acerbija (17) glavom, a do odmora je Roma s dva pogotka stigla do preokreta, prvo je Mancini (28) glavom ubacio loptu u mrežu za 1-1, a onda je El Shaarawy (45) fantastičnim udarcem u sam gornji desni kut po drugi put svladao Sommera.

No, početjom nastavka Inter je s dva gola vratio prednost, prvo je Thuram (49) iz blizine zatresao suparničku mrežu, a odlični je Francuz bio zaslužan i za treći gol svoje momčadi jer je pod njegovim pritiskom Angelino (56-ag) atraktivno u vlastita vrata proslijedio ubačaj Mhtarjana. Konačni rezultat je iz protunapada u sudačkoj nadoknadi postavio Bastoni (90+3).

Nogometaši Lazija u prvom su susretu subotjeg programa 24. kola talijanskog prvenstva kao gosti svladali Cagliari sa 3-1 (1-0).

Rimljani su poveli sredinom prvog poluvremena komičnim autogolom Deiole (26-ag) koji je u vlastitom petercu neometan od suparničkih igrača udario loptu lijevom nogom i pogodio samog sebe u desnu pa se lopta otkotrljala u mrežu. Na 2-0 povisio je Immobile (49) početkom nastavka, on je do svog 200. gola u Serie A stigao pospremivši odbijanac nakon obrane Scuffeta u mrežu.

Kapetan Lazija tako je postao deveti igrač u povijesti najjačeg razreda talijanskog nogometa sa 200 postignutih pogodaka.

Ipak, najljepši pogodak na utakmici djel je domaćih, Gaetano (51) je vrlo brzo smanjio na 2-1 sjajnim udarcem u sam gornji lijevi kut s više od 20 metara.

Pobjedu Laziju osigurao je Felipe Anderson (65).

U posljednjoj utakmici subotnjeg programa 24. kola talijanskog nogometnog prvenstva Sassuolo i Torino su igrali 1-1 (1-1).

Oba pogotka postignuta su u prvih 10 minuta igre, Sassuolo je poveo golom Pinamontija (5), a poravnao je Zapata (9).

U akciji za gol Torina sudjelovao je i hrvatski reprezentativni veznjak Nikola Vlašić koji je proigrao asistenta Bellanovu na desnom krilu, a potom je Bellanova pogodio Zapatu u suparničkom kaznenom prostoru.

Vlašić je odigrao čitav susret za Torino, dok je Martin Erlić igrao za Sassuolo do četvrte minute sudačke nadoknade drugog poluvremnea kada je zamijenjen zbog ozljede mišića.

Standings provided by Sofascore