LIGA PRVAKA

Inter i Manchester u četvrtfinalu

16.03.2011 u 08:32

Bionic
Reading

Poznata su još dva četvrtfinalista Lige prvaka. Barceloni, Šahtaru, Tottenhamu i Schalkeu u utorak navečer pridružili su se Manchester United i Inter. U uzvratnim utakmicama koje su počele s minutom šutnje za žrtva potresa u Japanu 'nerazzurri' su u Münchenu srušili Bavarce sa 3:2, a u Manchesteru je domaćin sa 2:1 bio bolji od Marseillea

Interovo čudo u Münchenu

Inter je postao druga momčad koja je u Ligi prvaka prošla dalje nakon što je poražena u prvoj utakmici na domaćem terenu (0:1), jer je u uzvratu u Münchenu europski prvak slavio sa 3:2 i izborio četvrtfinale zahvaljujući tome što je zabio više golova u gostima.

Bayern se nije uspio osvetiti za prošlosezonski poraz u finalu ovoga natjecanja, a treba spomenuti da je ovo prvi put, nakon 20 uspješnih prolazaka, da najbogatiji bundesligaš na domaćem terenu nije obranio prednost stečenu na strani.

Dobro je počelo za Talijane koji su već u četvrtoj minuti anulirali minus zahvaljujući asistenciji Pandeva za nepogrešivog Eto'oa, ali uskoro je uslijedio preokret.

Prvo je u 21. minuti, na Robbenov udarac, vratar Intera Cesar loše reagirao, što je iskoristio Gomez i pospremio loptu u mrežu. Samo deset minuta kasnije Robben je opet bio u akciji, a nakon njegovog dodavanja Müller je ušao u kazneni prostor gostiju i gurnuo loptu pored nemoćnog brazilskog golmana.

Do odmora je Bayern bio bolji, ali srećom po 'nerazzurre', domaći igrači nisu bili koncentrirani u nekoliko izglednih situacija.

Nastavak je donio jednako sadržajan nogomet. Bayern je krenuo po treći pogodak koji bi dotukao goste. Van Gaalova družina je prijetila, ali je lopta završila iza Kraftovih leđa, jer je u 63. za izjednačenje preciznim udarcem sjajno pogodio Sneijder.

U Bayernovoj igri više nije bilo sigurnosti, razgoropadio se Inter, a hrabra igra Talijana nagrađena je golom Pandeva u 88. minuti nakon čega je Inter prošao dalje i ostavio Allianz Arenu u suzama.

Danijel Pranjić je odigrao svih 90 minuta za Bayern, a Ivice Olića nije bio u sastavu, jer se oporavlja od ozljede.

BAYERN - INTER 2:3 (2:1)

Strijelci: 0-1 Eto'o (4), 1-1 Gomez (21), 2-1 Müller (31), 2-2 Sneijder (63), 2-3 Pandev (88)
Bayern: Kraft - Lahm, Van Buyten (od. 70. Badstuber), Breno od 90. Kroos), Pranjić - Robben (od 68. Ham. Altintop), Schweinsteiger, Mueller, Luiz Gustavo, Ribery - Gomez
Inter: Julio Cesar - Maicon, Ranocchia, Lucio, Chivu (od 87. Nagatomo) - Stanković (od 51. Coutinho), Motta, Sneijder - Cambiasso - Eto'o, Pandev (od 90. Kharja)

Manchester potvrdio status favorita

U prvoj utakmici na Velodromeu nije bilo pogodaka, a bez obzira na hrabre francuske najave te Manchesterove muke s ozljedama, domaćin je bio veliki favorit.

Povijest je bila na strani 'crvenih vragova' koji nikada na Old Traffordu nisu izgubili od nekog prvoligaša iz Le Championata, a da će se za Engleze ugodna tradicija nastaviti, postalo je jasno odmah na početku susreta.

Nani je u petoj minuti pronašao Rooneyja koji je uposlio Hernandeza, a Meksikancu iz blizine nije bilo teško razveseliti domaće navijače. U prvom dijelu mreže se nisu više tresle. ManU je imao znatno više loptu u svojem posjedu, ali što se tiče prilika, Marseille je bio podjednako opasan.

U drugom poluvremenu ManU je krenuo po novi pogodak koji bi riješio sve dvojbe, a on je došao u 75. minuti. Strijelac je opet bio Hernandez nakon asistencije Valencije.

Izgledalo je sve gotovo, ali je Brown u 82. minuti autogolom vratio nadu Marseilleu te produljio neizvjesnost. No Francuzi nisu imali snage da dođu do drugog pogotka koji bi ih odveo dalje.

Tako će Manchester petu godinu zaredom igrati u četvrtfinalu najjačeg klupskog natjecanja.

MANCHESTER UNITED - MARSEILLE 2:1 (1:0)

Strijelci: 1-0 Hernandez (5), 2-0 Hernandez (76), 2-1 Brown (82-ag)
Manchester: Van der Sar - O'Shea (od. 37 Rafael, od 70. Fabio), Smalling, Brown, Evra - Nani (od 62. Valencia), Carrick, Scholes, Giggs - Hernandez, Rooney
Marseille: Mandanda - Fanni, S. Diawara, Heinze, Taiwo - Lucho, Mbia (od 80. J. Ayew), Be. Cheyrou - Remy, Gignac (od 69. Valbuena), A. Ayew

Prvi gol Hernandeza