POTEZI KOJI SE PAMTE

Inspirirani Francuz majstorski oduševio Đokovića

20.08.2015 u 09:32

Bionic
Reading

Novak Đoković je uspješno krenuo u pokušaj lova na posljednji turnir iz nekadašnje masters serije kojega nikada nije osvojio, a njegov protivnik unatoč porazu može zadovoljan početi pripreme za idući turnir

Đoković je u svom prvom nastupu u Cincinnatiju svladao Francuza Benoita Pairea sa 7:5, 6:2 i čeka ogled s Belgijancem Goffinom. Paire, trenutno 39. igrač ATP ljestvice koji je prije manje od mjesec dana u Bastadu osvojio prvu ATP titulu, je pružao sjajan otpor do samog kraja prvog seta, no tada je meč otišao na stranu najboljeg tenisača svijeta.

Ipak, početkom drugog seta Paire nije pao bez velike borbe, a uspio je izvući i dva prvoklasna udarca koja su oduševila publiku i renomiranog protivnika. Prvo je na izvrsno skraćenu loptu reagirao rijetko viđenim pasingom kroz noge na mreži, a gem potom poentirao je i 's koljena' u doigravanju na mreži.


Ruku ima, formu diže i uskoro bi mogao ponoviti svoj najbolji renking karijere (24. mjesto) i krenuti još više. Tek mu je 26 godina, najbolji tenis vjerojatno je tek pred njim.