POBJEDA NA JEDNOJ NOZI

Informacija koja je šokirala fanove! Francis Ngannou se borio teško ozlijeđen, sada mora na operaciju i čega ga dugotrajni oporavak

27.01.2022 u 09:42

Bionic
Reading

Kao da Francis Ngannou nije imao dovoljno problema i pritiska od strane samog UFC-a, uoči svog meča protiv Ciryla Ganea. Uz sve trzavice sa samom promocijom, prijetnje tužbom neposredno prije meča, Ngannou se morao boriti i s teškom ozljedom koljena

Doduše, nije 'Predator' morao nastupiti, mogao je otkazati meč, no htio je pokazati kako je pravi prvak, spreman na borbu u bilo kakvim okolnostima.

Kamerunac je to uistinu i dokazao, odradivši pet rundi protiv Ciryla Ganea te pritom savladavši opasnog izazivača. Ngannou je nakon meča otkrio kako mu je otprilike tri tjedna uoči borbe, nastradao medijalni kolateralni ligament (MCL), dok je i prednji križni ligament koljena (ACL) također oštećen. Francis je najavio kako će morati na operaciju, a sada je poznato koliko dugo će pauzirati UFC-ov prvak teške kategorije.

Nakon liječničkog pregleda u Los Angelesu i odluke kako ga čeka operacija, doktori su mu otkrili da će oporavak trajati oko devet mjeseci. Treba uzeti u obzir kako je Francis operaciju odlučio odraditi tek nakon što posjeti svoj rodni Kamerun. Informacije je potvrdio Francisov menadžer, Marquel Martin.

'Nastavljam biti oduševljen i inspiriran Francisovim srcem. Borio se na jednoj nozi, pobijedio je sva predviđanja i podsjetio je svijet zašto je neprikosnoveni svjetski prvak teške kategorije. Mislim da se svi slažemo kako on zaslužuje vrijeme za otići kući i biti sa svojom obitelji. Nakon povratka, planiramo operaciju i proces oporavka kako bi se vratio na sto posto, što je prije moguće. U međuvremenu, nadamo se mirnom rješenju po pitanju pregovora oko novog ugovora', rekao je menadžer u razgovoru za ESPN, a prenosi Fight Site.

  • +3
UFC 270: Ngannou - Gane Izvor: Profimedia / Autor: Frederic J. BROWN / AFP / Profimedia

Dakle, čak i da se Ngannou uspješno dogovori s UFC-om po pitanju novog ugovora te da odluči dalje nastupati za promociju, Kamerunca nećemo gledati barem do kraja godine. Jona Jonesa svi očekuju kao sljedećeg izazivača, a neke informacije govorile su kako bi se njegov teškaški debi mogao dogoditi sredinom godine. To sada otpada, osim ako se Jones ne odluči okušati protiv nekog od izazivača. Stipe Miočić svakako bi bio sjajna provjera 'Bonesovih' mogućnosti unutar teške kategorije.