KONKURENTI KIKSALI

Imamo još jednog olimpijca na OI u Parizu; Aurel Benović priredio senzaciju

19.04.2024 u 16:22

Bionic
Reading

Hrvatski gimnastički reprezentativac Aurel Benović osvojio je četvrto mjesto u finalu partera na posljednjem natjecanju Svjetskog kupa u Dohi, što mu je bilo dovoljno za plasman na Olimpijske igre u Parizu, gdje će se pridružiti Tinu Srbiću

Benović je uoči nastupa u Dohi imao relativno male izglede da se kroz natjecanja u Svjetskom kupu izbori za olimpijsku vizu, jer su njegovi konkurenti imali značajnu bodovonu prednost.

No, prvo je u srijedu u kvalifikacijama podbacio Bjelorus Jahor Šaramkov, koji je završio na 19. mjestu i ostao bez nastupa u finalu.

Ostala je još borba između Benovića i Francuza Benjamina Osbergera u finalnom nadmetanju u kojem je 23-godišnji Osječanin pripremio vježbu s početnom ocjenom 6,3. Za izvedbu je dobio 8,033 bodova i tako došao do konačne ocjene 14,333, što je za dvije desetinke bilo bolje od ocjene iz kvalifikacija.

Francuz je imao nižu početnu ocjenu za svoju vježbu (5,9), a dobio je i manje bodova za svoju izvedbu (7,833) te je s ukupnih 13,733 završio na šestom mjestu.

To je Aurelu bilo dovoljno da se po prvi put u karijeri plasira na olimpijske igre.

U izjednačenoj konkurenciji u Dohi pobjedu na parteru odnio je Kazahstanac Milad Karimi (14,766), ispred Britanca Lukea Whitehousea (14,566) i svog sunarodnjaka Dmitrija Patanina (14,500).

Benovića u Dohi čeka i nastup u finalu preskoka, koje je na rasporedu u subotu, kad će se za odličja boriti i Tina Zelčić na gredi.