ovaj nije normalan

Ima ugovor od 75 milijuna dolara, a odlučio je sve riskirati zbog utrke s bikovima u Pamploni

12.07.2019 u 15:46

Bionic
Reading

Josh Norman (31) je cornerback NFL momčadi Washington Redskins. Već je osam godina profesionalac, ima ugovor vrijedan 75 milijuna dolara i ljetni odmor provodi u Europi. No, nakon što vlasnici Redskinsa vide što Norman ovih dana radi mogao bi dobiti milijunsku kaznu...

Pripreme za novu NFL sezonu još nisu započele te su igrači na zasluženom odmoru. Tako i cornerback Washington Redskinsa Josh Norman (31) uživa u Europi.

No, problem je u tome što je zvijezda Redskinsa koja ima ugovor vrijedan 75 milijuna dolara, na turneji po 'starom kontinentu' odlučila provesti u španjolskoj Pamploni. I to baš u tjednu kad se u gradu u srcu Baskije održavaju poznate utrke s bikovima!

Ali ne, nije Norman u Pamplonu došao samo kao promatrač, možda i navijač. A, ne! Odlučio je igrač američkog nogometa vrijedan 75 milijuna dolara prvo ulicama starog dijela Pamplone trčati s bikovima. I nije stao na tome... Utrku je prošao neokrznut, pa je u koridi odlučio izazvati sreću još jednom.

Tako su ga sudionici snimili kako u koridi u nekoliko navrata doslovno preskače 'pobješnjele' bikove koji sumanuto traže svoju 'žrtvu' među onim najhrabrijim izazivačima koji su se usudili ući u samu arenu.

Američki mediji već su ga proglasili najluđim NFL igračem svih vremena jer nikome nije jasno zašto igrač vrijedan 75 milijuna dolara svjesno riskira tešku ozljedu u potrazi za malo adrenalina. Realnost je ta da većina sportaša s takvim ugovorima ima i posebne klauzule kako bi se ovakve 'vratolomije' spriječile. Tako je nekima najstrože zabranjeno voziti motocikle, a nekima čak i bicikle! Tu su redovito uključene zabrane skakanja padobranom, rolanja, skejtanja, pa čak i igranja nekih drugih sportova. Sjetite se samo Ivana Perišića kojeg je Inter prošle sezone kaznio zbog igranja odbojke na pijesku... Sve je to u ugovorima kako bi se mogućnost ozljeda igrača koju su (pre)skupo plaćeni svela na minimum.

Gotovo je sigurno da i Josh Norman ima barem jednu takvu klauzulu, vrlo vjerojatno 'općenitu' o zabrani uživanja u opasnim aktivnostima. No, on se jednostavno oglušio i odlučio izazvati bikove i sudbinu u Pamploni.

Redskinsi za sada nisu reagirali, ali gotovo je sigurno kako će zbog ovog dobiti oštru opomenu, a vrlo vjerojatno i novčanu kaznu.