PRAVI NESRETNICI

Ima li razloga za paniku u olimpijskom selu? Zaraženi sportaši hitno izolirani...

17.02.2018 u 17:25

Bionic
Reading

Nastavljaju se problemi za organizatore Olimpijskih igara u Pjongčangu, nakon što se zarazilo na stotine zaštitara i radnika norovirus napao je i sportaše

Norovirus izaziva želučane tegobe, povraćanje i probleme sa 'stolicom', a pojavio se uoči Igara u olimpijskom selu kada se s njime zarazilo stotine zaštitara i radnika koji su uključeni u organizaciju sportskog spektakla u Pjongčangu.

Ipak, nije bilo slučajeva da su se zarazili sportaši sve do petka kada su Švicarci otkrili da su njihovi skijaši slobodnim stilom 'pokupili' virus.

Nesretnici su bili Fabian Bösch i Elias Ambühl koje su odmah izolirali, smjestili u karantenu gdje njihov oporavak ide prema planu pa bi se taj dvojac trebao pojaviti u nedjelju na nastupu u disciplini slopestyle.

  • +27
Otvorene Zimske olimpijske igre - Pjongčangu 2018. Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

'Svi ostali naši sportaši i osoblje su na sigurnom. Napravili smo sve što smo mogli, maknuli smo ih od ostalih i sada imaju vremena za oporavak,' poručio je glasnogovornik švicarske olimpijske reprezentacije.

No, i ako ozdrave do nedjelje, pitanje je koliko će traga norovirus ostaviti na njihovom fizičkom stanju pa Švicarcima u ovome trenutku nije nimalo lako.

Inače, svi u olimpijskom selu se nadaju kako više neće biti novih slučajeva zaraženih sportaša i da će epidemija norovirusa biti zaustavljena...