MAXtv PREPORUKA

Ima li Milan igru za Lazio, a Valencia za Atletico?

23.09.2010 u 14:18

Bionic
Reading

Aktualni sportski tjedan nudi velik broj nogometnih poslastica u talijanskom i španjolskom prvenstvu te košarkaški super derbi Barcelone i Reala. No osim spomenutih, na Areni Sport 1 i 2 ljubitelji sporta imat će prigodu gledati još nekoliko ekskluzivnih prijenosa

Zanima vas njemački rukomet? U tom slučaju ne propustite snimku gostovanja 'hrvatskog' HSV-a u Hannoveru. Vori, Lacković i Duvnjak još su uvijek ponajbolji igrači momčadi iz Hamburga i njihove igre se ne propuštaju. Ipak ste veći ljubitelj vrhunske košarke? Polufinala španjolskog Superkupa ponudit će vam super derbi Barcelone i Reala te sraz Caje Laboral i Power El Valencije.

Nogomet? Na svoje će doći i ljubitelji nogometa s najistančanijim ukusom. Derbiji se igraju u Seriji A i Primeri, Copa Sudamericana je zanimljivija no ikad, a emisija 'Football Funnies' nasmijat će vas do suza. MAXtv-ovci, pažnja, evo što vam od programa na Areni Sport 1 i 2 preporučuje sportska redakcija tportala.

Američki nogomet: New Orleans - San Francisco
Izravni prijenos 21. rujna u 2 sata, snimka u 14.15 sati

Najzanimljiviji sraz drugog tjedna. Ne samo zato što se s jedne strane nalaze aktualni prvaci New Orleans Saints, nego i jer se s druge strane nalazi San Francisco, nepredvidljiva momčad čije je utakmice uvijek teško prognozirati. Ono što ovaj susret može pružiti je neizvjesnost do posljednjeg trenutka, a napadi bi trebali dominirati nad obranama. Bit će tu puno akcije, a gledatelji će zasigurno uživati u potezima majstora te igre. Brees, Thomas, Bush, Colston (New Orleans) i Smith, Gore, Davis i Morgan (San Francisco) najjači su aduti utakmice te jamče spektakl u Candlestic Parku.

Nogomet: Real Madrid - Espanyol
Izravni prijenos 22. rujna u 18.25 sati

Iako će igrati klubovi iz dvaju gradova koji se baš i ne vole, dvoboj Reala i Espanyola ipak ne izaziva takvu pažnju kao da u Madridu gostuje drugi katalonski klub - Barcelona. Mourinhova momčad trenutno je treća, s dvije pobjede i jednim remijem, ali i s igrom koja još uvijek ne oduševljava. No rekao je Mourinho da mu za pomak i u tom segmentu treba još vremena, ali zasad ga služi rezultat.

Espanyol se dobro drži, s dvije pobjede i jednim porazom, ali negativna gol razlika potvrđuje da se Trosserova momčad muči. Prema prošlogodišnjim rezultatima, u kojima je 'kraljevski klub' oba puta slavio 3:0, dojam je da ni ove sezone neće biti drugačije.

Nogomet: Lazio - Milan
Izravni prijenos 22. rujna u 20.40 sati

Utakmica Lazija i Milana oduvijek je bila poslastica na Apeninskom poluotoku. Domaćin je s obzirom na kadar kojim raspolaže i financijske probleme dobro ušao u sezonu, dok je gostujuća družina veliko razočaranje, jer je u tri dvoboja protiv malih klubova uzela tek četiri boda. Rimljani imaju dobre igrače, ali ne i ekstra pojedince kao 'rossoneri' (Pato, Ibrahimović, Robinho, Ronaldinho). Dovoljno je reći da je kadar iz Milana vrijedan 245 milijuna eura, a 'nebeskoplavih' tek 105.

I jedna statistička zanimljivost - Lazio ne zna za pobjedu protiv Milana od veljače 1998. u Seriji A. Odigrane su 24 utakmice. Može li se to promijeniti?

Nogomet: Valencia - Atletico Madrid
Izravni prijenos 22. rujna u 21.55 sati

Iako utakmica u Valenciji počinje tek koju minutu prije 22 sata, ljubitelji španjolskog nogometa sasvim sigurno neće zažaliti zbog kasnog početka. Naime, Valencia je vodeća momčad lige, jedina koja ima sve tri pobjede u prva tri kola, a u goste joj dolazi četvrtoplasirani madridski Atletico. Goste iz Madrida predvodit će prvi strijelac lige Diego Forlan, no u madridskom sastavu neće biti češkog braniča Tomaša Ujfalušija, koji je u prošlom kolu zaradio crveni karton zbog grubog starta nad Lionelom Messijem.

Prošle sezone Valencia se protiv Atletica i nije baš veselila. U utakmici na Mestalli bilo je tek 2:2, dok je u Madridu Atletico slavio 4:1. No ove sezone, 'šišmiši' su mnogo bolji i ovaj bi dvoboj uistinu mogao biti zanimljiv.

Nogomet: Juventus - Palermo
Izravni prijenos 23. rujna u 20.40 sati

U četvrtak će se u Torinu sučeliti sjevernjaci i južnjaci, a to znači da bi moglo biti vatreno. Tim prije što je Juventus tek u trećem kolu upisao prvu prvenstvenu pobjedu i momčad Luigija Del Nerija željet će potvrditi izlazak iz krize, najavljen visokom pobjedom protiv Udinesea (4:0). S druge strane bit će Palermo, momčad koja je u prošlom kolu držala u šahu i jaki Inter. Na njihovu žalost, 'nerrazzuri' su uspjeli preokrenuti te odnijeti kući pobjedu 2:1, ostavivši Palermo još uvijek bez prvenstvene pobjede. Prvo ime Sicilijanaca dosad je reprezentativac Slovenije Josip Iličić.

Nogomet: Estudiantes - Newel's Old Boys
Izravni prijenos 23. rujna u 2.10 sati, snimka u 15.05 sati

Novi argentinski okršaj u južnoameričkom natjecanju Copa Sudamericana, i to momčadi koje po kadru pripadaju u gornji dio ljestvice argentinskog prvenstva, posebice Estudiantes koji je favorit. No pred domaćinom je težak zadatak, jer Boysi donose pobjedu 1:0 iz prve utakmice. Po imenima je Estudiantes jači, ali upitan je nastup najveće zvijezde koja je izgradila karijeru u Europi, Juana Sebastiana Verona, pa bi sve moglo pasti na leđa Branu, Perezu, Benitezi i Fernandezu, a neki baš i nisu u formi. Što se tiče Boysa, tu je najjača karika strijelac u prvoj utakmici, veznjak Mauro Formica, a dobre partije očekuju se i od Sperduttija i Rodrigueza.

Usput, evo i informacije za ljubitelje klađenja: u dvobojima Estudiantesa i Boysa ove sezone pada manje od dva gola.

Nogomet: Football Funnies
Dokumentarac o smiješnoj strani nogometa 24. rujna u 18 sati

Koliko puta ste se zatekli pred TV prijamnikom i shvatili da se grohotom smijete gledajući kratke i zanimljive izvatke nekih sportskih događaja, onih sekvenci koje nerijetko gledamo u poluvremenima utakmica, nakon završetka ionako sve rjeđeg reklamnog bloka. E upravo takve sažetke; smiješne, tužne, tragikomične, moći ćemo gledati u petak u 18 sati. U emisiji 'Football Funnies' riječ je o engleskom nogometu, no kako Britanci jako drže do najvažnije sporedne stvari na svijetu, tako očekujte neočekivano.

Emisija je pripremljena izvrsno, na razini koju i zaslužuje engleski klupski nogomet, u produkciji kakvu na domaćim televizijama, nažalost, nećete naići. U kreiranju web stranica emisije sudjeluju i ljubitelji nogometa, pa možete samo zamisliti kakvih sve situacija možete pronaći. Kako bilo, za opuštanje od napornog tjedna nema boljeg početka. 'Football Funnies' se ne propušta!

Košarka: Barcelona - Real Madrid
Izravni prijenos 24. rujna u 21.25 sati

Dugogodišnje rivalstvo Barcelone i madridskog Reala ne ogleda se samo u nogometu. Košarkaši su također veliki rivali i ako su dečki iz 'kraljevskog kluba' bili dominantniji kroz povijest, onda je sadašnjost definitivno pripala 'katalonskom ponosu'. Real je, primjerice, svoj posljednji naslov prvaka Španjolske osvojio još u sezoni 2006/07. i otada traje apsolutna dominacija Barce. Prošlogodišnje treće mjesto u prvenstvu ove će sezone 'kraljevi' nastojati pretvoriti u naslov prvaka, a u tome bi im od velike pomoći trebao biti i naš Ante Tomić.

Barcelona, s druge strane, ima tešku zadaću obrane naslova prvaka Europe i pobjednika Kupa kralja. Real se čini kao jedan od najopasnijih pretendenata na domaće naslove i upravo zato će polufinale španjolskog Superkupa otkriti navijačima ne samo snagu i spremnost obiju momčadi da se okite prvim trofejem u sezoni, već i mogućnosti za osvajanje vrijednih trofeja te suočavanje s europskim izazovima.

U drugom polufinalu sastat će se Caja Laboral i Power El Valencia, a ta je utakmica na rasporedu istog dana u 18.55 sati, također u izravnom prijenosu na Areni 2.