POTJERAN IZ BUNDESLIGE

Ima 28 godina, a već je propala nogometna zvijezda!

25.04.2016 u 16:40

Bionic
Reading

Wolfsburg je ovog ponedjeljka Nicklasu Bendtneru i službeno prekinuo ugovor, nakon čega karijera danskog napadača može ići samo nizbrdo...

'U dvije godine suradnje očekivanja nisu ispunjena, niti za njega niti za klub. Ne bi imalo nikakvog smisla nastaviti. Prekinuti ugovor je najbolja opcija z sve,' izjavio je sportski direktor Wolfsburga Klaus Allofs.

Bendtner je tijekom cijele karijere imao problema sa svojim ponašanjem, a u Wolfsburgu ništa nije bilo bolje. Umjesto na terenu isticao se kršenjem klupske discipline poput kašnjenja na treninge, odbijanja sudjelovanja u promociji kluba i druženja s navijačima. Bio je optužen i za nedovoljno zalaganje, a uz sve to na društvene mreže je stavljao slike automobila marke Mercedes, premda je glavni sponzor kluba Volkswagen.

Bendtner je 47 puta zaigrao za 'vukove' i zabio devet golova, a uglavnom je počinjao utakmice s klupe. Zanimljivo, u danskoj reprezentaciji bio je standardan prvotimac i ove sezone, ali s njim u napadu nisu se Danci uspjeli plasirati na Euro.

Nakon debakla u Wolfsburgu Bendtnerovo vrijeme u Bundesligi je definitivno završeno, jer nijedan klub u Njemačkoj ne želi raditi s takvim igračem. Čovjek koji se u karijeri može pohvaliti da je igrao u Arsenalu i Juventusu također može zaboraviti i novi angažman u nekom velikom klubu. Sa samo 28 godina već je gotovo bivši nogometaš...