NEVJEROJATAN TALENT

Ima 15 godina, a teniski svijet ne prestaje pričati o njemu!

14.08.2015 u 18:52

Bionic
Reading

Kanadski tenisači možda nisu imali mnogo uspjeha ove godine na velikom ATP turniru u Montrealu, no razloga za brigu u tamošnjem Savezu nema, jer dolazi Félix Auger-Aliassime

Posljednjih dana možda se u svijetu tenisa najviše priča o provokacijama Nicka Kyrgiosa, ali nije zaboravljen ni mladi Félix, momak koji je prije mjesec dana postao najmlađi pobjednik meča na ATP Challenger razini.

Auger-Aliassime rođen je istog dana kada i Roger Federer, 8. kolovoza i prošli je tjedan napunio 15 godina. Njegova igra koju je pokazao na turniru u Grandbyju bila je puno iznad toga. Snažni udarci forhendom i bekhendom, solidna obrana, servis i igra na mreži čine ga superiornim svojim vršnjacima.

Rekordi koje je mladi Felix potukao su impresivni. Postao je prvi igrač rođen u novom tisućljeću na ATP ljestvici, prvi pobjednik na ATP Challenger razini koji je karijeru startao s omjerom 7-0, bez izgubljenog seta. Zaustavljen je tek u četvrtfinalu Grandbyja nakon što se previše iscrpio u kvalifikacijama i prethodnim rundama.

Zanimljiv je pogodak da je u zadnjih godinu dana narastao više od 10 centimetara i približava se visini od 190cm, idealnoj za tenisača.

Organizatori ATP 1000 turnira u Montrealu nisu se odlučili za radikalan potez davanja pozivnice talentiranom klincu, no naći će se on među elitom i to brzo.

Sljedeća stepenica u karijeri juniorski su Grand Slam turniri. Već na US Openu ponovo bismo mogli čuti za Felixa, čiji su udarci zbilja impresivni za njegovu dob...