MEDIJI ODUŠEVLJENI

Igrom u Parizu BiH može dohvatiti Euro

12.10.2011 u 10:08

Bionic
Reading

Bosna i Hercegovina je u Parizu protiv Francuske odigrala 1:1 te će tako put do Eura 2012. tražiti u doigravanju. BiH je čak i vodila, no 'tricolori' su uspjeli izjednačiti i tako ostati na prvom mjestu u skupini. Nakon utakmice u Parizu i prolaska u doigravanje, mediji u BiH oduševljeni su igrom izabranika Safeta Sušića te poručuju – možemo protiv svakoga

Igrači izbornika Safeta Sušića u Parizu su se predstavili kao reprezentacija koja je kadra napraviti velike stvari. Dugo su 'tricolore' držali u šahu, vodili i bili na pragu da se plasiraju direktno na Euro. Ipak, domaćini nisu dopustili iznenađenje te su nakon sumnjivog jedanaesterca ipak izjednačili. Sve u svemu, BiH će sada u dodatna kvalifikacije, a tamošnji mediji oduševljeni su igrom reprezentacije.

BiH medij mahom konstatiraju kako se uz malo sportske sreće moglo proći i direktno na Euro, no svi naglašavaju – ovo nije kraj, citirajući izbornika Sušića.

'Nedostajalo nam je samo malo. Odigrali smo odlično. Pokazali so da se možemo nositi sa svima i imamo velike šanse plasirati se na Euro 2012', piše Sportsport.ba.

'Francuska se izvukla', naglašava Nezavisne novine aludirajući na činjenicu da je Francuskoj dosuđen sumnjiv jedanaesterac iz kojeg je Nasri izjednačio na 1:1

Analizirajući potencijalne protivnike u doigravanju Dnevni avaz navodi da BiH, sudeći po pokazanom, u Parizu može protiv bilo koga i tvrdi – BiH može na Euro.