šveđani su bolji

Igrači poslali emotivnu poruku nakon poraza: Navijači, oprostite što smo vas razočarali

16.01.2018 u 23:24

Bionic
Reading

Hrvatski su rukometaši u Spaladium Areni izgubili posljednju utakmicu u skupini A, Šveđani su bili bolji 35:31. Kako je izgledalo, još smo i dobro prošli, no svi su naši reprezentativci istaknuli kako im je žao - kako zbog poraza, tako i zbog fenomenalnih navijača u Splitu koje nisu nagradili pobjedom za kraj

Luka Cindrić vukao je, pokušavao, ali nije išlo. Šveđani su bili previše čvrsti...

'Ma, Šveđani su odigrali savršenu utakmicu, obrambeno, napadački... Ali trebamo prvo sebe gledati, izvući pouke iz ove utakmice', rekao je Luka Cindrić i nastavio:

'Nismo bili pravi, nikako, ni u napadu, a pogotovo ne u obrani... Žao mi je što ovu fenomenalnu publiku u Splitu za rastanak nismo nagradili pobjedom, razočarali smo ih. Sad moramo što prije ovo zaboraviti i spremiti se za sljedeće utakmice koje nam slijede u Zagrebu. Nemamo više prava na kiks.'

Previše toga je u utorak navačer krenulo krivo, ništa našim rukometašima nije polazilo od ruke. Šveđani su jednostavno bili bolji.

'Ušli smo u švedski ritam, a kasnije se nismo uspjeli vratiti. Falilo nam je i obrana golmana i naša čvrstoća u napadu i obrani... Previše toga se poklopilo da bi ispalo dobro. Sad nam u drugom krugu trebaju sve tri pobjede za polufinale, a uz sve to ostali smo i bez dodatnog dana odmora. To je možda i veći problem', zaključio je Cindrić koji je zabio dva gola.

Ivan Čupić utrpao je Šveđanima sedam golova, od toga čak pet iz sedmeraca.

  • +21
Hrvatska - Švedska, 3. kolo Eura 2018. Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

'Švedi su nas izdominirali od prve do zadnje minute, u napadu, obrani, ma sve... Pokušavali smo, miksali, mijenjali sve živo, ali nismo uspjeli uhvatiti priključak. Probala je i publika, pa i mi pritisak, ali ništa od svega toga nije uspjelo', pričao je Čupić nakon utakmice i nastavio: 

'Još su tri utakmice u drugom krugu. Što sad? Za dva dana je nova utakmice, nema tu previše kemijanja. Sad moramo dobiti sve tri za polufinale. Činjenica je da smo primili previše golova, uvukla se nervoza, vidjelo se to na nama, loša tranzicija, nesigurnost u napadu, u obrani nismo pomagali golmanima... Pa zabili su nam preko 30 golova, nema se tu o čemu pričati.'

I Čupiću je žao što su navijači ostali razočarani...

  • +17
Hrvatski navijači, Hrvatska - Švedska, 3. kolo Eura 2018. Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

'Poraz na oproštaju od Spaladium Arene, baš mi je žao. Zbog ovih navijača, atmosfere... Teško mi je bilo oko srca zbog navijača. Ispratili su nas nakon ovog teškog poraza kao da u Zagreb nosimo deset bodova, a ne dva. Hvala im na svemu što su nam ovdje priuštili', zaključio je Čupko.

I njegov 'kompanjon' na krilu Zlatko Horvat odmah je istaknuo navijače. Ostavili su sjajan dojam na sve naše rukometaše.

'Prvo se moram zahvaliti navijačima u Splitu, bili su fenomenalni, hvala im na svemu. Žao mi je što smo ih razočarali na kraju, ali tako je to u sportu', kazao je popularni Zlajo i nastavio:

'Možda smo malo i podcijenili Šveđane, a oni su odigrali najbolju utakmicu baš protiv nas. Kad smo toliko zabrljali, pokušali smo se vratiti ali više te onda neće ni lopta, ni gol...'

  • +24
EP u rukometu, skupina A, 2. kolo, Hrvatska - Island Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Ima Horvat i recept za nastavak EP-a u Zagrebu. Vrlo je jednostavan.

'Još ništa nije izgubljeno, tri pobjede i u polufinalu smo, to je recept. Idemo do kraja', otkriva Horvat koji ne misli da su golmani podbacili:

'Falila je podrška golmana? A tako je to. Neće i neće, ali ni njihovi golmani nisu baš bili bajni. Našim je dečkima par lopti prošlo ispod ruke, noge, odbilo se nespretno... No, to nije presudili. Mi smo svi zajedno bili previše loši da bi dobili ovako dobre Šveđane.'