GOSTOVANJE KOD PSV-A

Igrači i trener Dinama uvjereni u pobjedu; prekretnica za povijest!?

06.11.2013 u 10:39

Bionic
Reading

Igrači i trener Dinama uvjereni u pobjedu; prekretnica za povijest!?

Kao što je bilo i planirano, igrački i stručni stožera Dinama u srijedu ujutro krenuli su u Nizozemsku gdje ih u četvrtak navečer očekuje utakmica 4. kola Europske lige protiv PSV-a, a igrači su uoči puta jasno rekli kako se kući žele vratiti s tri boda.

Kako i gdje gledati Europsku ligu

Osim na MAXtv-u (Arenasport) utakmice Europske lige možete gledati i na pay per view online servisu Match.tportal.hr. Članovi communityja Tribina.hr imat će prilike prijenose utakmica pratiti u sklopu tog community portala.

Korisnici usluge MaxTV To Go (usluga web & mobile) također mogu utakmice gledati na svom mobilnom uređaju ako se u trenutku dok traje utakmica nalaze na putu. Više informacija potražite OVDJE.

'Mlada su ekipa, rade dosta grešaka u sredini, ali imaju stvarno dobre bokove te igrače koji mogu proći jedan na jedan. Općenito me se nisu jako dojmili u prvoj utakmici, trebali smo dobiti, ali nažalost nismo i želimo to napraviti tamo. Nisu u nekoj formi, posljednjih par tjedana igraju lošije, mi smo se dignuli, odlično igramo i želimo to nastaviti jer samo pravom partijom možemo odnijeti bodove kući', rekao je Marcelo Brozović prije ukrcavanja na avion, prenosi službena web-stranica kluba.

Slično kao kolega iz veznog reda razmišlja još jedan igrač koji igra u sjajnoj formi – Domagoj Antolić
'Pokazali smo u prvoj utakmici da možemo, a zaštekala je realizacija i ako ponovimo utakmicu kao u Zagrebu onda možemo dobiti. S tri boda u Nizozemskoj došli bismo na četiri boda, isto kao i oni te u zadnje dvije utakmice imali odličnu priliku prezimiti u Europi. Naravno, puno je lakše to reći nego napraviti, no puni smo samopouzdanja, vjere u sebe i želimo dobiti PSV.'

Sve o MAXtv ponudi možete pročitati OVDJE

Očito je sportski direktor Zoran Mamić, koji se drugi put iz nužde tijekom sezone našao u ulozi trenera, ulio dodatno samopouzdanje igračima. Nema sumnje kako bi eventualnom pobjedom u Eindhovenu Dinamo napravio pravi podvig i san o proljeću u Europi ponovno bi postao aktualan.

Podsjetimo, u prvoj utakmici u Zagrebu pred praznim tribinama bilo je 0:0 (video sažetak u prilogu), a na toj utakmici bilo je vidljivo kako se modri mogu nositi s nizozemskom momčadi.

''Dinamo će željeti utakmicu dobiti. Dinamo će od početka željeti nametnuti svoj ritam. Naravno da se pita i protivnika sa druge strane. Međutim i u prvoj utakmici smo pokazali da se možemo nositi s njima dobro i vjerujem da možemo biti još bolji', kazao je Zoran Mamić dodavši o drugoj utakmici s PSV-om sljedeće:

'Sigurno da je drugačiji ambijent. Stadion će vjerojatno biti prilično popunjen. Bit će prava nogometna atmosfera. PSV je u jednoj maloj krizi, jer pet utakmica za redom nije dobio. Možda je to i dobro za nas, iako će se željeti što prije rehabilitirati i dati će sve da naprave dobar rezultat. Vjerujem da je moja momčad svjesna svoje snage i kvalitete i da će to pokazati na terenu. Sutrašnjom utakmicom i eventualnom pobjedom, u koju vjerujem, vraćamo se ponovno u igru i borimo se do kraja'.

Dinamo Zagreb - PSV 0:0 (sažetak)