čudesni Cousins

Igrač kojeg se Divac odrekao za sitniš odigrao utakmicu kakva u NBA povijesti još nije viđena!

23.01.2018 u 09:05

Bionic
Reading

DeMarcus Cousins, centar NBA momčadi New Orleans Pelicans, odigrao je u noći s ponedjeljka na utorak utakmicu kakva nije viđena u povijesti lige

New Orleansu je trebalo čak dva produžetka kako bi svladao Chicago Bullse 132:128. Treba reći kako su Bullsi na isteku osnovnog dijela utakmice imali priliku za pobjedu, ali je Justin Holiday pogodio dva od tri slobodna bacanja te je odveo u prvi produžetak. Na kraju prvog produžetka napad za pobjedu promašila je domaća momčad, ali je propušteno nadoknadila u drugom produžetku.

>> Dario Šarić briljirao, Philadelphia ispustila pobjedu protiv Memphisa

Pelicanse je do pobjede predvodio DeMarcus Cousins s 44 koša, 24 skoka, 10 asistencija i četiri ukradene lopte za 52 minute provedene na parketu. No ono što još treba reći jest podatak kako je Cousins uz takav čudesan triple-double ubacio i pet trica iz 11 pokušaja. Takva utakmica i triple-double s više od 40 koševa i 20 skokova, uz pet ubačenih trica, još nisu viđeni u povijesti NBA lige.

'Kao klinac sanjaš trenutke kao što je ovaj, utakmice se bliži kraju, a ti odigravaš ključne poteze', rekao je nakon utakmice sretni i vidno umorni Cousins.

Tako ispada kako je igrač kojeg su se Sacramento Kingsi odrekli za sitniš, za što je glavni i odgovorni bio glavni menadžer Vlade Divac, ispisao povijest NBA lige. 

Podsjetimo, Pelicansi su u zamjenu za All-Star zvijezdu Cousinsa dali bekove Buddyja Hielda, Tyrekea Evansa i Langstona Gallowaya te izbore prvog i drugog ovogodišnjeg kruga na draftu.

Nakon utakmice oglasili su se na društvenim mrežama i neki navijača Kingsa te još uvijek žale za Cousinsom i mišljenja su da su za njega 'dobili premalo'.

Posljednji igrač koji je ostvario slične brojke bio je Kareem Abdul-Jabbar - on je davne 1972. godine upisao 44 koša, 20 skokova i 11 asistencija.

U povijesti NBA lige svega deset puta je viđena slična utakmica, na vrhu je naravno neponovljivi Wilt Chamberlain (6), a iza njega su redom Kareem Abdul-Jabbar (1), Elgin Baylor (1), Oscar Robertson (1) i od sinoć DeMarcus Cousins.