SuperSport HNL

Igra se Derby della Učka, a Gorica dočekuje 'farmaceute'; evo gdje gledati ove utakmice

06.05.2023 u 11:34

Bionic
Reading

Današnji program 33. kola SuperSport HNL-a otvaraju Gorica i Slaven Belupo (17 sati, MAXSport 1, MAXtv), a potom slijedi Derby della Učka između Rijeke i Istre 1961 (19.10 sati, MAXSport 1, MAXtv)

Još jednu važnu utakmicu u borbi za ostanak Gorica će danas pred svojim navijačima igrati protiv Slaven Belupa (17 sati, MAXSport 1, MAXtv), a potom je na rasporedu Derb della Učka, Rijeka na Rujevici u borbi za Europu dočekuje Istru 1961 (19.10 sati, MAXSport 1, MAXtv).

GORICA - SLAVEN BELUPO (17 sati, MAXSport 1, MAXtv)

Nogometaši Gorice u posljednjih mjesec dana igraju kao preporođeni, sve je krenulo 1. travnja remijem 1:1 s Dinamom, nastavilo se serijom pobjeda protiv Osijeka, Šibenika i Rijeke, a u posljednja dva kola momčad iz Velike Gorice remizirala je prvo s Hajdukom (1:1) te Lokomotivom u prošlom kolu (2:2).

  • +5
SuperSport HNL, 32. kolo: Lokomotiva - Gorica, 1.5.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

'Bila je to jako zahtjevna utakmica gdje smo imali pregršt šansi, a protivnički golman je obranio moguće i nemoguće. S druge strane, naravno kad gubiš 2:0 da se moraš otvoriti i Lokomotiva nas je uhvatila par puta u tranziciji i nekim našim greškama koje smo napominjali cijelo vrijeme da se ne bi smjele događati. No, to je nogomet. Nekad pogodiš, nekad pogriješiš. Dečki su dali sve od sebe, ostavili srce na terenu i po prikazanoj igri te šansama smo taj bod zaslužili. Nadali smo se čak i tri, ali na kraju moramo biti zadovoljni golom kojeg je zabio Vojtko u zadnjoj minuti i koji nam je donio bod', rekao je trener Gorice Željko Sopić i dodao:

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Jasno da se igra 90 minuta plus nadoknada, šest ili devet koliko je bilo zbog teške ozljede Banića. Jako teško se igračima bilo fokusirati i nakon toga zadnjih šest minuta. Ali zadnji atom snage su za taj bod ostavili na terenu i još jednom im čestitam na tome.'

Protiv 'farmaceuta' Gorica danas na svom terenu nastavlja borbu za ostanak u SuperSport HNL-u.

'Moj dobar prijatelj Zoran Zekić izvlači maksimum iz te ekipe. Uvijek vam se tijekom sezone događaju usponi i padovi. Izrazito cijenim Zekićev rad i to što je napravio sa Slaven Belupom. Naravno da će utakmica biti jako zahtjevna. Po meni je to jedna od najvažnijih utakmica jer je visoki datum sezone i moramo sve napraviti od držanja taktičke discipline do toga da sva tri boda ostanu u Gorici. Samim time da zadržimo mogućnost da u zadnja tri kola sami odlučujemo o svojoj sudbini', zaključio je Sopić.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Slaven Belupo je povezao dva poraza (Šibenik, Rijeka), oba rezultatom 3:1. No, 'farmaceuti' u gostima imaju čak četiri uzastopna poraza uz gol-razliku 1:9.

'Gorica ne izgleda kao momčad pod pritiskom, ozbiljni su, kompaktni, igraju jednostavno, disciplinirano, s jasnom idejom prema naprijed i nazad, stvaraju velik broj šansi, tako da sve pohvale njima. Već su ih svi bili otpisani, a oni su našli snagu i sada izgledaju ozbiljno', rekao je trener Slaven Belupa Zoran Zekić.

RIJEKA - ISTRA 1961 (19.10 sati, MAXSport 1, MAXtv)

Rijeka na trećem mjestu prvenstvene ljestvice 'bježi' samo dva boda četvrtom Osijeku te je današnji Derb della Učka za momčad Sergeja Jakirovića izuzetno važna u borbi za Europu. Momčad s Rujevice je u sjajnoj formi, ima četiri pobjede i samo jedan poraz u posljednjih pet utakmica, a na svom terenu su nanizali četiri pobjede i remi.

'Četiri su kola prije kraja i pred nama je Derby della Učka, uvijek energičan i dinamičan dvoboj, kao što je bio i onaj zadnji. Bila je to dobra utakmica, znamo da Istra gaji napadački, za oko lijep nogomet', kaže Sergej Jakirović i dodaje:

  • +16
32. kolo SuperSport HNL-a: Slaven Belupo - Rijeka, 1.5.2023. Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Hajdinjak

'Uvijek teže ka istom, bez obzira igraju li doma ili u gostima. Kolega Garcia to dobro radi, a ove sezone su malo iskočili van gabarita, ranije su osigurali ostanak u ligi. A mi? Napravit ćemo sve da dođemo do tri boda koji će nam, ako se poklope neki rezultati, osigurati europski plasman. No, nismo toliko opterećeni time. Iako, jako smo blizu cilja, a to će kad ga ostvarimo biti fantastičan uspjeh.'

Istra 1961 pak u gostima za pobjedu ne zna čak osam utakmica (pet poraza, tri remija). Posljednji su put slavili baš na Rujevici, bilo je to 29. listopada prošle godine. Jedini gol tada je zabio Ante Erceg koji se sad vraća nakon odrađene suspenzije od devet utakmica koju je zaradio baš na posljednjoj međusobnoj utakmici s Rijekom početkom ožujka.

'Tretiralo ga se kao kriminalca nakon tog crvenog kartona, a nije ni za vrijeme utakmice bio dobro tretiran. Poslije crvenog kartona tretiralo ga se kao da je udario nekoga. On je specijalan momak i igrač i ne mora biti politički korektan prema svima. Bori se za momčad i radi sve za njih s velikim srcem. Ne trudi se svima biti simpatičan i zato ga jako volim. Ne volim ove koji glume. Ima iskustvo i zna kako će se ponašati dalje. Sigurno da ne bi trebao davati puno na važnosti provokacijama koje bi mogle biti, već samo igrati', kaže trener Istre 1961 Gonzalo Garcia te najavljuje susret:

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel

'Očekujemo čvrstu utakmicu protiv teškog suparnika na jako dobrom terenu. Ovo je i derbi pa to donosi dodatnu draž utakmici. Važnija stvar od toga da je ovo derbi je činjenica da igramo protiv momčadi koja je u dobroj formi i ima puno kvaliteta. Bit će to teška utakmica. Oni u igri pokušavaju biti agresivni i pritišću. Ali nisu cijelo vrijeme dominantni. Imaju trenutke kad se brane i trenutke kad napadaju. Frigan im je u sjajnoj formi, a tu je i Prince. Imaju jako dobre rezultate i kad jednog ne ide može drugom krenuti. Uvijek će pokušati odigrati utakmicu na način koji je dobar za njih, a na nama je da tu budemo pametni.'