SuperSport HNL

Varaždin slavio na Šubićevcu i zakucao Šibenik na samo dno prvenstvene ljestvice

05.05.2023 u 20:11

Bionic
Reading

U prvom susretu 33. kola SuperSport HNL-a Varaždin je na Šubićevcu pobijedio Šibenik 2:0 i tako dodatno otežao poziciju domaćina u borbi za prvoligaški spas. Susret su odlučili golovi Dimitra Mitrovskog u 69. i Frana Brodića u 86. minuti

Nakon što je Šibenik početkom travnja pobijedio Dinamo 2:1 izborivši finale SuperSport Kupa, momčad sa Šubićevca je upisala pet poraza i samo jednu pobjedu potonuvši na začelje ljestvice.

S druge strane Varaždin je ovom pobjedom prekinuo niz od šest kola bez slavlja i tako ostao u igri za plasman u Europu.

Domaćin je već u četvrtoj minuti mogao do prednosti, Amer Hiroš se našao u izglednoj situaciji, ali je pogodio vanjski dio stative.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Četiri minute kasnije i gosti su opasno zaprijetili. Fran Brodić je proigrao Niku Domjanića koji je izašao sam pred domaćeg golmana, ali je Lovro Rogić odlično reagirao.

Hiroš je u 35. minuti ponovo pogodio okvir gola. Pucao je s ruba kaznenog prostora, ali je lopta završila na prečki. U 53. minuti pucao je i Dario Čanađija, ali je Oliver Zelenika obranio.

  • +13
Šibenik - Varaždin, SuperSport HNL, 5.5.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Varaždin je u 62. minuti uspio zatresti mrežu domaćina, gol je postigao Mitrovski, ali iz zaleđa. No, sedam minuta kasnije nije bilo zaleđa i mladi Makedonac je doveo Varaždin u vodstvo. Nakon lijepe akcije Brodić je pucao po golu, lopta se od stative odbila do Mitrovskog koji je imao lagan posao pogodivši za 1:0.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Šibenik je u 79. minuti bio blizu izjednačenja, Haruki Arai je ubacio iz auta, a Zoran Kvržić pucao, no Zelenika je obranio. Još bolju priliku samo minutu kasnije je imao Josip Knežević, no Zelenika je još jednom sjajno reagirao. Međutim, da je lopta i ušla u mrežu provjeravala bi se situacija zbog mogućeg zaleđa.

Sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješio je Brodić pogodivši u 86. minuti za 2:0. Leon Belcar je sjajno ubacio s desne strane, a Rodić pogodio svoj 12. gol ove sezone.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

U subotu se sastaju Gorica - Slaven Belupo, te Rijeka - Istra 1961, dok će u nedjelju igrati Osijek - Dinamo i Lokomotiva - Hajduk.

Na ljestvici vodi stari - novi prvak Dinamo sa 71 bodom, Hajduk je drugi s 59 bodova, dok je Rijeka treća s 47 bodova. Varaždin je peti s 42 boda, dok je Šibenik posljednji sa 27 bodova. Gorica na devetoj poziciji ima bod više, te utakmicu manje.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

>> više statistike pronađite OVDJE