teški dani

Igor Tudor spašava posrnulu zvijezdu, ali tko će spasiti njega?

28.07.2017 u 20:28

Bionic
Reading

Turski mediji raspisali su se kako Galatasaray za 35 milijuna eura iz Barcelone dovodi Ardu Turana, ali u isto vrijeme nagađa se kako bi Igor Tudor mogao 'odletjeti' s klupe. Sad već bivši turski izbornik Fatih Terim samo čeka priliku da se vrati u momčad za koju je vezan cijelog života...

'Arda Turan se vraća i čeka ga kapetanska traka!', euforično je objavio predsjednik Galatasaraya Dursun Özbek, a prenose turski mediji.

Arda (30) dijete je Galatasaraya u čijem je dresu igrao od 2000. do 2011. kad je za 13 milijuna eura prodan Atletico Madridu. 'Rojiblancosi' su ga u siječnju prošle godine prodali Barceloni za čak 34 milijuna eura, a Katalonci za njega sada traže milijun više.

Turski mediji navode kako su se Galatasaray i Barca već dogovorili, a Arda Turan bi trebao zarađivati oko četiri milijuna eura na godinu. Iskusni bi veznjak bio izuzetno pojačanje za momčad posrnulog diva kojeg vodi naš Igor Tudor. 

A baš se Tudoru trese stolica nakon što je Galatasaray neočekivano ispao u 2. pretkolu Europske lige od švedskog Östersundsa. Tudor je ispraćen salvama zvižduka s tribina, čelnici kluba bili su ljutiti, a mediji su ga već unaprijed smijenili... No, Tudor se, barem za sada, spasio. Sezona još nije ni počela, tursko prvenstvo starta 11. kolovoza i ima još vremena za uigravanje momčadi. Pitanje je ima li Tudor kredita kod klupskih moćnika.

Problem je u tome što je Fatih Terim (63) dobio otkaz na mjestu turskog izbornika i svi ga već vide kao novog/starog trenera Galatasaraya. Terim je klupska legenda, 11 godina je u Galati proveo kao igrač, a potom je u tri navrata bio trener te je osvojio šest naslova prvaka, dva Kupa, četiri Superkupa i Kup UEFA. Sad je spreman za nove izazove, na klupi Galatasaraya...