FRANCUSKI KUP

Igor Tudor je do jučer bio hit trener s vrhunskim rezultatima. Jedan poraz mu je uništio cijelu sezonu: Pa to nije normalno...

02.03.2023 u 08:39

Bionic
Reading

Baš kao što je Igor Tudor sa svojim Marseilleom napravio senzaciju izbacivši iz kupa PSG, tako je još veći šok priredio drugoligaš Annecy koji je na gostovanju u četvrtfinalu nakon penala bio bolji od Marseillea 8:9. Regularni dio susreta završio je 2:2

Igrači Marseillea su sami sebi prokrčili put prema trofeju, a onda zapeli na prepreci koju je trebalo najlakše preskočiti jer je riječ o klubu koji nije ni blizu vrha druge lige. Tudor je tako u kratkom vremenu izgubio važne bitke na svim frontama. U prvenstvu je nakon poraza od PSG-a na osam bodova zaostatka za Parižanima, koji u dosadašnjih 25 kola imaju tri neriješena rezultata i tri poraza te je malo vjerojatno da će im se u preostalih 13 kola dogoditi poniranje. Nakon šoka u kupu je rekao:

'Ovo je veliko razočaranje i velika tuga. Ispali smo od drugoligaša iz natjecanja u kojem smo izbacili i PSG i Rennes. Pa to nije normalno. Teško mi je u ovom trenutku ulaziti u detalje i objašnjavati ovaj neuspjeh. Ne mislim da su moji igrači podcijenili protivnika. Annecy je odigrao sjajnu utakmicu, neočekivano dobru za momčad iz druge lige. S naše strane, sve što je moglo poći po zlu, pošlo je. Imali smo i stative i šanse i promašeni penal. Nevjerojatno je kako nas nije išlo u napadu, ali to je tako... No nedopustivo je da primimo dva gola na svom terenu od drugoligaša koji se branio i zubima i noktima i dao sve od sebe za prolaz. Na kraju su uspjeli', rekao je Tudor pa nastavio:

'Sve su naše mane izašle na vidjelo. Naravno da smo očekivali prolaz i da je razočaranje ogromno. Već smo se vidjeli u polufinalu nakon što smo izbacili tako jake protivnike i onda se dogodi ovo. Jako nam je žao, jednostavno smo previše griješili', zaključio je hrvatski stručnjak.