nisu imali šanse

Igor Tudor bio je brutalno iskren nakon poraza od PSG-a, a posebno se dotakao jednog igrača: On je s druge planete...

27.02.2023 u 08:11

Bionic
Reading

PSG je protutnjao kroz Marseille. U najvećem francuskom derbiju Parižani su kao gosti na Velodromeu uvjerljivo pobijedili Marseille našeg Igora Tudora 3:0

Nakon teškog poraza Igor Tudor nije bio razočaran, kao da je očekivao ovakav rasplet iako je prije dvadesetak dana izbacio PSG iz Kupa. Olympique je početkom veljače na Velodromeu slavio 2:1, a sada su se Parižani vratili te u 25. kolu francuskog prvenstva slavili 3:0.

'Nisam razočaran svojim igračima. Pokušali smo napraviti što inače radimo, ali igrali smo protiv bolje momčadi. Bilo je teško stvoriti razliku na terenu, pa smo izgubili...', ustvrdio je Tudor nakon utakmice u kojoj su ga uništili Leo Messi i Kylian Mbappe. Messi je zabio jedan gol na Mbappeovu asistenciju, a onda je dvaput uzvratio i asistirao dvostrukom strijelcu Mbappeu.

Svi su se pitali zašto se Marseille nije prilagodio igri PSG-a, možda bi izbjegao težak poraz...

'Da promijenim svoj stil igre? Zašto bih mijenjao nešto što funkcionira? Inače uspijeva ovo što radimo, to je način kojim igramo, što nikad nije dobro mijenjati', kazao je Tudor te se posebno osvrnuo na jednog igrača.

'Kylian Mbappe, on je odlučio utakmicu. Jesmo li trebali igrati drugačije zbog njega? Ne razumijem pitanje. Uvijek igramo na isti način. Da, bilo je teže nego inače, ali to ne znači da ćemo mijenjati stil igre. Uvijek igramo na isti način', rekao je Tudor i napomenuo:

  • +12
Marseille - PSG, francuska liga, 26.2.2023. Izvor: Profimedia / Autor: Icon Sport / ddp USA / Profimedia

'Pa Mbappe je igrač s druge planete. Imao je puno prostora jer je igrač s druge planete, jednostavno. Igrači PSG-a su baš bili motivirani, dugo nisu trčali kao sada. Svakome bi bilo teško igrati protiv suparnika čiji su igrači u takvoj formi.'

Marseille je početkom veljače u Kupu na Velodromeu slavio protiv PSG-a 2:1...

'Usporedimo li te dvije utakmice, razlika je u Mbappeu. Mi smo igrali na identičan način. Igrači su dali sve od sebe, ali komplicirano je pobijediti kada oni imaju Messija, Ruiza, Marquinhosa, Verrattija i Ramosa. Možda imate dojam da smo bili sporiji nego inače, ali tvrdim da je razlika nastala zbog kvalitete igrača PSG-a', zaključio je Igor Tudor.