egzotična reprezentacija

Igor Štimac vraća se na izborničku klupu; najveća mu je prednost to što ne traži veliku plaću

05.05.2019 u 23:18

Bionic
Reading

Indijski nogometni savez (AIFF - All Indian Football Federation) ubrzano traži novog izbornika, a na međunarodni se natječaj javilo više od 250 zainteresiranih trenera. Među njima je i bivši hrvatski izbornik Igor Štimac koji je za ovaj posao dobio i preporuku HNS-a. Navodno je vrlo blizu da dobije ovaj posao...

Naime, popis kandidata sveden je na samo četiri imena - uz Štimca su u konkurenciji ostali Albert Roca, Hakan Ericson i Lee Min-Sung.

Indijski mediji napominju kako baš Igor Štimac (51) ima najveće šanse za mjesto izbornika tamošnje nogometne reprezentacije.

'Hrvatskog trenera preporučio je Hrvatski nogometni savez, a njegova potraživanja uklapaju se u proračunska izdvajanja indijskog Saveza', navodi portal india.com.

Jedna od najvećih prednosti u ovom trenutku je to što Štimac ne traži preveliku plaću. Navodno je spreman prihvatiti ugovor od oko 300.000 dolara na godinu, tj. oko 25.000 dolara na mjesec.

  • +9
Igor Štimac - Bivši hrvatski reprezentativac a potom i izbornik Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Štimac je u trenerskoj karijeri do sada vodio Hajduk, Cibaliju, Zagreb, Zadar, Sepahan i Al-Shahaniju te je bio hrvatski izbornik. Indija je trenutno 101. reprezentacija na Fifinoj ljestvici, u drugoj najmnogoljudnijoj zemlji na svijetu nogomet je iza kriketa najpopularniji sport, a posljednjih se godina puno ulaže u tamošnju Super Ligu u kojoj su zaigrali i neki od najpoznatijih svjetskih nogometaša.