REJIN NASLJEDNIK

Igor Štimac vraća se na Hajdukovu klupu?

10.02.2010 u 16:15

Bionic
Reading

Kao najozbiljniji kandidat za upražnjeno mjesto trenera Hajduka u ovom trenutku figurira aktualni trener Zagreba Igor Štimac

Rejinim odlaskom otvorio se prostor spekulacijama o njegovu nasljedniku. Premda je u prvom trenutku kao najozbiljniji kandidat figurirao Stanko Poklepović 'Špaco', a usput se spominjali Ivan Katalinić, Luka Bonačić, Zoran Vulić i Joško Španjić, u prvi plan izišlo je ime Igora Štimca.

Hajduku treba ozbiljan čovjek za ozbiljne stvari, a Igor Štimac ima sve kvalitete za posao koji bi trebao odraditi. Njegova ljubav prema Hajduku nesporna je, kao i odlučnost da se bori za interese kluba. Štimca mnogi doživljavaju kao jedinoga koji se može suprotstaviti Zdravku Mamiću, a, ne manje važno, i kao karizmatičnog trenera koji je u zadnjih nekoliko godina prikupio i nešto iskustva.

Nije zanemarivo ni to da je Igor Štimac zadnji trofejni trener Hajduka; pod njegovom palicom Hajduk je 2005. osvojio svoj zadnji naslov prvaka.

No Štimac sa sobom nosi i uteg netrpeljivosti s Torcidom, što mu je najveća prepreka povratku. Ako i postane trener Hajduka, sigurno je da će se bunt Torcide protiv aktualnog vodstva dodatno pojačati, a to je ono što Hajduku nikako ne treba. Pogotovo ne uoči slavljeničke godine i stotog rođendana.

Na cijelu priču Štimac nije imao komentara.