BEZ DLAKE NA JEZIKU

Igor Štimac udario po Hajduku: Zato je Dinamo toliko ispred nas, a ti Jakobušiću baci to u smeće

01.02.2023 u 08:50

Bionic
Reading

Igor Štimac, trenutni izbornik Indije, gostovao je u emisiji Istinom do gola i te je udario po Hajdukovom modelu upravljanja i načinu rada u splitskom klubu.

Gostovanje bivšeg hrvatskog izbornika poklopilo se s teškim porazom Hajduka kod Istre 1961 koji je tako opet daleko od vodećeg Dinama. Pričao je nekadašnji igrač i trener Hajduka o svome vremenu provedenom na rukovodećim pozicijama kluba s Poljuda, transferu Nike Kranjčara, o 'zastranjenju modela narodnog Hajduka', transfernoj politici kluba i mnogim drugim temama.

Ipak najzanimljiviji dio je bio usmjeren na strategiju koju je predstavila Hajdukova uprava predvođena Lukšom Jakobušićem.

'Da jednog takvog momka staviš sa 17 godina u prvu momčad i staneš iza njega dvije sezone. Ti samo na njemu imaš 10 do 20 milijuna eura u trenutku kad on ima dvadeset godina. Zato je Dinamo toliko ispred nas i to je put kojem se treba vratiti', započeo je Štimac izlaganje osvrćući se na transfer Mate Ivkovića u Romu iz siječnja 2022. godine pa je nastavio u istom tonu.

NK Istra 1961 - NK Hajduk 3:0, SuperSport HNL, 29.1.2023. sažetak Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel MAXSport

'Treba iskoristiti ovu priliku, jer ide reorganizacija Lige prvaka. Pazi, Hajduk ima jedinstvenu priliku da se kvalitetno sjedne za stol. Ako stvarno volimo taj Hajduk, ajmo napraviti plan koji je dugoročan, pusti onu prezentaciju Hajdukove budućnosti. Baci to u smeće, zapali to Jakobušiću ako ovo gledaš. Bog ti dao, reci falio sam. Okreni se reorganizaciji, okreni se onome što dolazi. To će biti natjecanje koje ti garantira osam utakmica Lige prvaka. Utrostručit će se prihodi i oni koji krenu u tom natjecanju nikad iz njega neće izaći jer će toliko skočiti financijski da ih nitko neće moći uhvatiti', zaključio je.

Na pitanje je li Jakobušić predsjednik za Hajduk, Štimac je samo rekao da 'nema šta za reći novo', a cijelu emisiju pogledajte OVDJE.

  • +6
NK Istra 1961 - NK Hajduk 3:0, SuperSport HNL, 29.1.2023. slavlje igrača Izvor: Pixsell / Autor: Srecko Niketic/PIXSELL