UEFA U PANICI

Šok iz Madrida! Nogometna Superliga i dalje živi, sud stao na stranu bogatih klubova

01.02.2023 u 08:18

Bionic
Reading

Superliga nije mrtva nego je i dalje ozbiljna prijetnja nogometu u Europi kakav poznajemo, jer je sud stao na stranu onih koji su došli na tu ideju

Tuttomercato piše kako je trgovački sud u Madridu prihvatio žalbu A22 Sportsa i ustvrdio kako Superliga ima legitimitet te da klubovi koji su uključeni u nju ne mogu biti sankcionirani od FIFA-e i UEFA-e.

'FIFA i UEFA se trebaju suzdržati u donošenju odluka koje ometaju, izravno ili neizravno, pripremu ili razvoj Superlige te također zabranjuje nogometnim institucijama da najavljuje ili prijete bilo kakvim disciplinskim ili kaznenim mjerama protiv kluba, vodstva i članova klubova koji sudjeluju u pripremama Superlige', piše Tuttomercato prenoseći odluku madridskog suda.

Podsjetimo, u travnju 2021. godine osnovana je Superliga, elitno natjecanje za najbogatije klubove Europe. No ta ideja propala je u manje od 48 sati nakon pritiska Uefe i negodovanja navijača, vlada, nogometnih Saveza i igrača. Oni su prisilili Manchester United, Liverpool, Manchester City, Chelsea, Tottenham, Arsenal, Milan, Inter Milan i Atletico Madrid da se povuku, a u njoj su i dan danas ostali Real, Barcelona i Juventus.

No kao što se vidi Superliga i dalje prijeti Uefi, 'rat' je tek počeo…