LEGENDA OTVORENO

Igor Cvitanović o problemu Dinama o kojem drugi šute; dotakao se Kopića i Hajduka

21.02.2018 u 13:00

Bionic
Reading

Bivši nogometaš Igor Cvitanović, koji se nakon odlaska u igračku mirovinu posvetio trenerskom poslu, prati sve što se događa u hrvatskom nogometu i uvijek je zanimljiv sugovornik

Tako se u razgovoru za Večernji TV 47-godišnji Cvitanović osvrnuo na aktualne teme iz domaćeg i stranog nogometa s naglaskom na Ligu prvaka, a usput je dao nekoliko jako zanimljivih odgovara na pitanja čitatelja.

Nedavni derbi na Maksimiru, gdje je Hajduk slavio 1:0, Cvitanovića nije impresionirao:

'Derbi me razočarao. Hajduk nije puno toga napravio, a nosi tri boda. O sucima ne volim govoriti, no kod prve situacije je greška pomoćnog suca, a za Dinamo nije trebalo suditi jedanaesterac', između ostalog je rekao Cvitanović koji je mišljenja kako će video-tehnologija u HT Prvoj ligi 'donijeti dobre stvari'.

Kada je riječ o Dinamu, koji je promijenio nekoliko igrača u odnosu na jesenski dio, Cvitanović je dao svoj stručni pogled:

'Dinamo je odlaskom Sigalija puno izgubio i modri su slabiji u defenzivi nego što se u ofenzivi pojačao. Trenutni problem je obrana Dinama. Najveće pojačanje je Ademi iako će mu trebati puno vremena da uđe u ritam jer dvije godine nije igrao. Nije igrao, a opet je među najboljima što govori o kvaliteti ostalih. I zbog toga se drugi trebaju zapitati što rade', znakovito je rekao Cvitanović koji je od 2103. do 2016. bio pomoćnik Zoranu Mamiću na klupi Dinama i jako dobro zna što govori.

Prvi poraz Dinama u HT Prvoj ligi, koji im je na prošloj utakmici nanio Hajduk, Igor Cvitanović ne smatra tako dramatičnim.

'Mario Cvitanović napravio je dobar niz i sada je došao prvi poraz u prvenstvu. Ne treba raditi dramu od toga, treba vjerovati da Dinamo može napraviti nešto u Europi. Žao mi je što se Ćorić traži, što nema Gojaka, Benković je standardan, ali ćemo vidjeti kakvi su njegovi problemi s leđima.'

Kada se osvrnuo na Hajduk i novog trenera Kopića kratko je rekao:

'Posložili su se. Trener Kopić zna što hoće i znao je kako igrati protiv Dinama. No, u drugim utakmicama igra drugačije, otvorenije. Ne vjerujem da Hajduk do kraja može ugroziti prvenstvo i uvjeren sam da će Dinamo biti prvak.'

Zanimljiv odgovor Cvitanović je dao i na pitanje bi li prihvatio ponudu Hajduka?

'Ne. Imao sam ponudu Hajduka kao igrač pa je nisam prihvatio. Tim bi postupkom razočarao sve navijače Dinama.'

Cijeli intervju pročitajte OVDJE.

  • +11
HT Prva liga, 22. kolo: Dinamo - Hajduk Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL