EKSKLUZIVNO

Igor Bišćan u najavi polufinala otkrio detalj koji se neće dopasti navijačima Barcelone

01.05.2019 u 07:27

Bionic
Reading

Proslavljeni bivši nogometaš Igor Bišćan, koji je s Liverpoolom u epskom istanbulskom finalu 2005. godine protiv Milana osvojio naslov Lige prvaka, najavio je iz trenerskog kuta polufinalni ogled Barcelone i njegova Liverpoola (srijeda, 21 sat, Nou Camp)

Pred ljubiteljima nogometa ove je srijede nogometni spektakl, a za njega će se pobrinuti nogometaši Barcelone i Liverpoola. Riječ je o polufinalu Lige prvaka, koje bi sasvim sigurno bilo dostojno i finala.

Naravno, i jedni i drugi maštaju o završnici na Atleticovom stadionu Wanda Metropolitano, a motiva im neće nedostajati. Jer Liverpool je i prošle godine stigao do finala, ali je doživio poraz od Reala, dok je Barcelona zadnji put igrala u finalu u sezoni 2014./2015., kada je i osvojila najprestižnije klupsko natjecanje.

Ono što je najvažnije to je da obje momčadi u sjajnom raspoloženju dočekuju prvi polufinalni ogled. Jer Barcelona je potvrdila naslov španjolskog prvaka, dok se Liverpool nada da bi nakon gotovo 30 godina, točnije od sezone 1989./1990. mogao uzeti naslov engleskog prvaka.

  • +11
FC Porto - Liverpool, uzvratna utakmica četvrtfinala Lige prvaka Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Iako prvenstvo nije u njegovim rukama, a Liga prvaka jest, Liverpool i njegovi navijači imaju razloga za zadovoljstvo i optimizam. Iza Kloppove momčadi super je sezona, a ja kao bivši igrač Liverpoola vjerujem da se može zaključiti trofejima', rekao je na početku razgovora za tportal Igor Bišćan.

Naravno da svi navijači 'redsa' maštaju o oba naslova, ali da im se ponudi samo jedan, koji bi izabrali?

'Moj je dojam da bi im prvenstvo bilo draže. Međutim, ponavljam, o prvenstvu ne odlučuju sami, dok u Ligi prvaka imaju još uvijek sve u svojim rukama. Ali napravit će se sve da odu do kraja i u jednom i u drugom natjecanju.'

Može li ta činjenica da je Barcelona već uzela naslov, dok se Liverpool 'lomi' na dvije fronte, biti kakva prevaga?

'Ni govora. Ipak je ovo polufinale Lige prvaka, ne treba ti veći motiv. Takva utakmica diže te iz mrtvih. Imao je Liverpool malu krizu prije nekih mjesec dana, ali diže se iz utakmice u utakmicu. I do finala je stigao zbog cjelokupne sezone koju je odigrao na visokom nivou.'

Kakvu utakmicu možemo očekivati na Nou Campu jer, ruku na srce, Barcelonina igra nije toliko dominantna kao prethodnih godina?

'Da, dojam je da puno više ovise o Leu Messiju nego prethodnih godina. I bit će zanimljivo vidjeti kako će Van Dijk, kao jedan od najboljih braniča na svijetu, sa svojim suigračima iz zadnje linije te defanzivnim veznjacima moći zaustaviti Messija. Znamo da je Barcelona prije znala uzeti loptu pod svoju kontrolu, ali sada to više nije tako. Mislim da ipak neće toliko dominirati kao ranije, neće igrati toliko 'visoko', već će stati u niži blok. Prema tome, Liverpool se neće samo braniti.'

  • +3
Liga prvaka, četvrtfinale: Barcelona - Manchester U. Izvor: Pixsell / Autor: Nick Potts/Press Association/PIXSELL

U najavi se spominje mogući izostanak Mohameda Salaha. Koliko to može oslabiti Liverpool, jer dojam je da bi uzvrat na Anfieldu bio puno lakši za Liverpool da na Nou Campu postigne pogodak?

'Bio bi lakši, sigurno. Ali i minimalni poraz ne bi značio ništa. Međutim, ima Klopp nekoliko rješenja za drugog napadača, poput Sturridgea ili Origija, ako baš Salah ne bude spreman. Svi oni znaju i mogu odigrati kvalitetnu utakmicu, svi su puni samopouzdanja, s time da Klopp uvijek može i promijeniti sustav.'

Dakle, do uzvrata se neće znati tko će u finale?

'Teško je najavljivati tko je favorit, a podjednake šanse dajem i jednima i drugima, jer riječ je o sjajnim momčadima. I da, par će biti aktivan do uzvrata, odnosno kraja druge utakmice', zaključio je Igor Bišćan.