UTAKMICA POSEBNIH EMOCIJA

Igor Bišćan otkrio s kojom ih je izjavom motivirao teško bolesni Eriksson

25.03.2024 u 09:08

Bionic
Reading

Subota je bila poseban dan za Liverpoolove navijače, ali i legendarnog švedskog trenera Svena Gorana Erikssona. Naime, njemu u čast, na Anfieldu je organizirana utakmica legendi Liverpoola i Ajaxa, a koju je vodio - baš švedski trener. Jer kako je rekao u obraćanju naciji, kada je otkrio da je teško bolestan, kako mu je životna želja sjesti na klupu Redsa

Za tu su utakmicu angažirane brojne legende Liverpoola, a među pozvanima bio je i Igor Bišćan, bivši Dinamov igrač, potom i trener, koji je za Liverpool igrao od 2000. do 2005. godine.

'Životna želja bila mi je voditi Liverpool i sad mi se ostvarila. Bilo je predivno, navijači, utakmica, igrači... sve. Hvala Liverpoolu što mi je to omogućio', rekao je bivši engleski izbornik Sven Goran Eriksson (76), koji je u siječnju otkrio da boluje od teške bolesti i da mu nije ostalo puno života. Inače, tijekom svoje bogate trenerske karijere, u Engleskoj je vodio Manchester City i Leicester.

Livepool je na prepunom Anfieldu ugosti Ajax, a za Redse je, kao što smo pisali, igrao i Igor Bišćan.

'Teško je gledati čovjeka kad prolazi kroz to, ali dosta je poučno vidjeti kako je pozitivan i trudi se živjeti svaki dan najbolje što može. I zato smo se potrudili da dobijemo za njega, to je bila njegova želja i jedino što nam je rekao prije utakmice', otkrio je Bišćan za RTL i dodao kako je to bilo istrčati na mitski stadion.

>> Luka Modrić iznenadio priznanjem: Potpisat ću...

'Pun Anfield poseban je osjećaj, a u meni je, nakon skoro 20 godina, probudilo neke stare emocije'.

Redse je predvodio Steven Gerrard, ali bili su tamo i Fernando Torres, Dirk Kuijt, Dybril Cisse...

'Ostao sam malo iznenađen vidjevši neke, Torres, Gerrard ili Kuijt mogli bi bez problema igrati profesionalni nogomet - zaključio je Bišćan.