u borbu za euro

Igor Bišćan izabrao kandidate za odlučujuće dvoboje, a među njima i igrača koji je s 13 godina postao član londonskog Arsenala

27.10.2020 u 15:04

Bionic
Reading

Hrvatska U-21 okupit će se 9. studenog u Zagrebu kako bi se pripremila za sljedeće dvije kvalifikcijske utakmice za Euro, a izbornik Igor Bišćan je pozvao 23 igrača, dok su pretpozivi upućeni još petorici igrača.

Mladi će Vatreni prvu utakmicu igrati protiv Škotske 12. studenog, a drugu kvalifikacijsku utakmicu u studenom i posljednju utakmicu u tekućem ciklusu kvalifikacija za U-21 Europsko prvenstvo, odigrat će u Puli, 17. studenog protiv Litve.

Bišćanova računica posve je jasna, u obje utakmice ide po pobjede i osvojili li maksimalnih šest bodova, plasman na Euro je osiguran. A da bi do tog cilja došao, u reprezentaciju je pozvao i Marka Divkovića, napadača lidera slovačkog prvenstva, DAC-a, koji je kao dječak, s 13 godina već bio član londonskog Arsenala, a o kojem smo pisali prošlog tjedna.

Na tablici četvrte kvalifikacijske skupine za odlazak na Europsko prvenstvo vodi Češka sa 18 bodova iz devet utakmica, ispred Škotske (17), Hrvatske (16), Grčke (13) i Litve (7), koje su odigrale po osam dvoboja. Na posljednjem mjestu u Skupini 4 nalazi se San Marino s devet odigranih utakmica bez osvojenih bodova.

Na završni turnir U-21 Europskog prvenstva plasirat će se devet pobjednika skupina, kao i pet najboljih drugoplasiranih momčadi. Uz 14 reprezentacija koje će se plasirati na EP kroz kvalifikacije, na završnici će sudjelovati domaćini Mađarska i Slovenija.

Vratari: Adrian Šemper (Chievo Verona), Ivan Nevistić (Rijeka), Dominik Kotarski (Ajax)

Braniči: Borna Sosa (Stuttgart), Boško Šutalo (Atalanta), Marin Šverko (Saarbrucken), Martin Erlić (Spezia), Joško Gvardiol (Dinamo), David Čolina (Hajduk), Bruno Bogojević (Slaven Belupo), Mario Vušković (Hajduk)

Veznjaci: Luka Ivanušec (Dinamo), Nikola Moro (Dinamo Moskva), Lovro Majer (Dinamo), Kristijan Bistrović (CSKA Dinamo), Darko Nejašmić (Hajduk), Ivan Lepinjica (Rijeka), Neven Đurasek (Varaždin)

Napadači: Sandro Kulenović (Rijeka), Petar Musa (Slavia), Dario Špikić (Gorica), Dario Vizinger (Wolfsberger), Marko Divković (DAC Dunajska Streda)

Pretpozivi: Ivan Dolček (Hajduk), Mihael Žaper (Osijek), Luka Hujber (Istra 1961), Daniel Štefulj (Rijeka), Matej Vuk (Istra 1961)