rano je za povratak

Igor Bišćan odbio zanimljivu ponudu kluba s kojim je osvojio dvostruku krunu

11.10.2023 u 22:14

Bionic
Reading

Nije trebalo dugo da Igor Bišćan (45) nakon odlaska iz Dinama dobije novu ponudu za posao. Podsjetimo, Bišćan je krajem kolovoza, nakon samo nešto više od četiri mjeseca mandata napustio klupu 'modrih' i od tada je bez angažmana

Očigledno je razočaranje neuspjehom na klupi Dinama još uvijek prisutno. Igor Bišćan (45) je u svom, za sada prvom, mandatu na klupi 'modrih' izdržao nešto više od četiri mjeseca. Vodio je Dinamo na samo 17 utakmica uz 10 pobjeda, pet remija i dva poraza, ali je 21. kolovoza morao otići nakon neuspjeha u kvalifikacijama za Ligu prvaka protiv grčkog AEK-a.

Sada slovenski mediji otkrivaju kako su čelni ljudi ljubljanske Olimpije kontaktirali Bišćana u nadi da će pristati na povratak u klub s kojim je u sezoni 2017./2018. osvojio dvostruku krunu.

'Zmajčeki' su ambiciozni, ali pod vodstvom portugalskog trenera Joaoa Henriquesa nakon prvih 11 prvenstvenih utakmica imaju šest pobjeda, dva remija i tri poraza, na trećem su mjestu te za vodećim Celjem zaostaju šest bodova. Uz to su u Konferencijskoj ligi izgubili prve dvije utakmice protiv Lillea i Slovana iz Bratislave pa se čini kako Henriquez neće još dugo.

Prvi je izbor za novog trenera bio Igor Bišćan, ali on se ipak zahvalio te odbio ponudu. Podsjetimo, Bišćan je s Olimpijom osvojio dvostruku krunu, ali je na kraju sezone 2017./'18. zbog nesuglasica s tadašnjim vlasnikom kluba Milanom Mandarićem napustio Ljubljanu.

Nakon toga je vodio Rijeku i hrvatsku U-21 reprezentaciju te Dinamo.