1:0 NA POLJUDU

Ibričić u 85. minuti donio slavlje Hajduku

28.11.2009 u 22:05

Bionic
Reading

Nogometaši Hajduka su, zahvaljujući sigurnosti Ibričića iz jedanaesterca, pet minuta prije kraja utakmice uspjeli pobijediti Osijeka. Iako su 'bili' osvojili sva tri boda, trener Reja ne može biti zadovoljan prikazanom igrom i sterilnošću napadača. S druge strane, zbog čiste nesreće Osijek napušta Split poražen

Hajduk – Osijek 1:0 (0:0)
Strijelac: 1:0 Ibričić (85 – 11m)

Prije ogleda 16. kola Prve HNL sa Osijekom trener Hajduka Edoardo Reja pojadao se kako se zbog pritiska njegovim igračima gol smanjuje te da imaju problema s realizacijom. Kao pravi vizionar, Reja je praktički predvidio kako će njegovi igrači reagirati u ogledu protiv Osijeka.

Ne može se nogometašima Hajduka, barem ne u ovoj utakmici, spočitnuti da nisu htjeli ili kreirali prilike, no jalovost u napadu se vidjela iz aviona. Već u četvrtoj minuti braća Sharbini su odigrala lijepu akciju koja je završila blokom Osijekove obrane. Ta prva prilika je vrlo dobro pokazala što su gledatelji na Poljudu mogli očekivati. Možda i najbolju šansu na utakmici imao je Ahmad Sharbini u 27. minuti, kada ga je proigrao Ibričić, no stariji brat Sharbini nije iz blizine uspio matirati gostujućeg golmana. Svoju napadačku nemoć Ahmad Sharbini je iskazao i u 36. minuti, kad je glavom pucao pored gola s nekih desetak metara.

No, u prvom dijelu nisu samo 'bili' imali priliku. Osječani su se fantastično postavljali i igrali su vrlo pametno, a najbolju šnsu su imali u 19. minuti, kad je udarac Kneževića za par milimetara prošao pored gola.

U nastavku je trener Hajduka u igru uveo Tičinovića i Čopa koji su unijeli živost u igru 'bilih', te su oni u drugom poluvremenu zaista na sve moguće načine pokušavali doći do prilike da zatresu gostujuću mrežu. Redale su se akcije jedna za drugom, no jednostavno nije išlo. I kad se već činilo da će utakmica završiti bez pogodaka, igrač Osijeka Jugović u jednoj se akciji poskliznuo u svom kaznenom prostoru i u padu igrao rukom, što je za suca Bebeka bilo dovoljno da pokaže na najstrožu kaznu. Siguran iz jedanaesterca bio je Senijad Ibričić koji je tako u 85. minuti donio pobjedu Hajduku i malo mira na Poljudu.