svaka mu čast

Ibrahimovićevo priznanje nakon operacije daje mu za pravo da se smatra fenomenom; kako se patio i mučio zadnjih šest mjeseci....

26.05.2022 u 14:50

Bionic
Reading

Od Ibrahimovića do Ibrahimovića. Tako se može opisati Milanov period iščekivanja naslova talijanskog prvaka. Ove sezone, nakon 11 godina čekanja, napokon su i navijači Crveno-crnih imali razloga za slavlje, a njega nije želio propustiti 40-godišnji Ibrahimović

Milan je dočekao svoj dan. Nakon 11 godina scudetto je opet u njegovim rukama. U taj uspjeh Crveno-crnih dio truda ugradio je i Zlatan Ibrahimović. Popularni Ibra igrao je u 23 prvenstvene utakmice, pri tom je zabio osam golova.

Naravno, njegovo nogometno umijeće nije upitno, ali zdravlje je ipak bilo 'to' koje je utjecalo na količinu njegove izvedbe.

Potvrda tome stigla je u srijedu, kada je objavljena vijest kako je Šveđanin obavio operaciju koljena, a zbog koje će pauzirati između sedam i osam mjeseci.

Dan kasnije, legendarni napadač otkrio je zastrašujuće detalje kroz koje je prolazio u posljednjih šest mjeseci samo kako bi bio na terenu.

'Posljednjih šest mjeseci sam igrao bez ligamenata u lijevom koljenu. Koljeno je bilo natečeno šest mjeseci, a u tom sam periodu uspio odraditi tek desetak treninga s momčadi. Također, u tih šest mjeseci, primio sam više od 20 injekcija. Osim toga, jednom tjednom 'praznio' sam koljeno, dok sam svaki dan uzimao lijekove protiv bolova'.

'Od bolova praktički nisam mogao niti normalno spavati. Nikad nisam toliko patio, ni na terenu ni van teren. Nešto nemoguće napravio sam mogućim. U glavi mi je bilo samo jedno. Želio sam momčad, trenere i suigrače učinim prvacima Italije jer sam im to i obećao. Danas imam nove ligamente i još jedan trofej'.

Izvještaji iz Italije govore da će Ibrahimović još nekoliko dana ostati u bolnici, a sastanak s čelnicima Milana bi trebao imati za desetak dana.

Ibrahimović, koji će 3. listopada napuniti 41 godinu, po svemu sudeći ostat će u klubu. Kad se oporavi, vidjet će se u kojoj ulozi. A tada će i potpisati novi ugovor.